Έλαια περιποίησης: είναι κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα;

Εάν ανήκετε στην κατηγορία του λιπαρού δέρματος, το τελευταίο που θα θέλατε να κάνετε είναι να προσθέσετε επιπλέον λιπαρότητα σε αυτό, σωστά; Ξανασκεφτείτε το…Εάν χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο λάδι περιποίησης μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση ενός ακνεϊκού δέρματος και να ρυθμίσει την έκκριση λιπαρότητας.

Τα έλαια περιποίησης που προέρχονται από καρπούς και φυτά, είναι καταλληλότερα για την ενυδάτωση μιας λιπαρής επιδερμίδας. Έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και αντιβακτηριδιακή δράση, όπως το tea tree oil. Όσα έλαια προέρχονται από βότανα, τείνουν να έχουν πιο ελαφριά σύσταση, είναι αντιοξειδωτικά, δε φράζουν τους πόρους και αναπληρώνουν τα λιπίδια της επιδερμίδας μας που συνήθως απομακρύνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο καθαρισμός είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε ένα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής και εκεί είναι που γίνεται η λάθος επιλογή προϊόντων. Η χρήση ενός καθαριστικού προσώπου που είναι αρκετά ξηρό και απομακρύνει παραπάνω από τη λιπαρότητα που πρέπει, λειτουργεί αρνητικά για το δέρμα ξηραίνοντάς το επιφανειακά, κάνοντάς το υπερευαίσθητο και ακόμα πιο λιπαρό. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται ένα ειδικό λάδι καθαρισμού το οποίο είναι υδατο-διαλυτό, βοηθάει στη διάσπαση του σμήγματος στους πόρους της επιδερμίδας. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια, γιατί κάθε τι σε μορφή έλαιου λειτουργεί αρνητικά για τους αδένες των ματιών. 

Τι πρέπει να αποφεύγετε: υπάρχουν κάποια λιπαρά συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα προϊόντα που περιέχουν παράγωγα κεριού, το shea butter, χημικά χρώματα και αρώματα, λανολίνη, mineral oil και παράγωγα πετρελαίου όπως η βαζελίνη. Όλα αυτά φράζουν περισσότερο τους πόρους, διαταράσσουν την ισορροπία του δέρματος και το κάνουν να εκκρίνει περισσότερη λιπαρότητα!

 

Διαβάστε επίσης: