Γνωρίζετε πώς να βάζετε το bronzer;

Το ξέρουμε πως σας έχει κουράσει ο κρύος καιρός και ανυπομονείτε να υποδεχθείτε την άνοιξη αλλά κάντε λίγη υπομονή ακόμα. Το γεγονός, όμως, ότι ακόμα φοράτε το παλτό σας δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να δώσετε μια λάμψη στο πρόσωπό σας! Το bronzer είναι το προϊόν που χρειάζεστε και εμείς θα σας πούμε πώς να πετύχετε την άψογη εφαρμογή.

Βήμα 1: πρέπει να βρείτε το κατάλληλο χρώμα. Συνήθως ένα bronzer σε δύο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας είναι ό,τι πρέπει για να πετύχετε το sunkissed look. Ό,τι χρώμα επιδερμίδας και να έχετε, πρέπει να προσέξετε να μην "πορτοκαλίζει" το bronzer στο δέρμα σας. Επίσης, τα bronzers διατίθενται σε δύο υφές, είτε satin που δίνουν επιπλέον λάμψη, είτε matte.

Βήμα 2: αφού έχετε εφαρμόσει την ενυδατική σας, περιμένετε περίπου 10-15 λεπτά ή όσο το δυνατόν περισσότερο πριν βάλετε το bronzer. Όταν το δέρμα σας έχει υγρασία ακόμα από την κρέμα, το bronzer (ακόμα και το ρουζ) θα κάνει μπαλώματα και δε θα έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Tip: περάστε πολύ ελαφρά μια διάφανη πούδρα στα σημεία που θα εφαρμώσετε bronzer, ώστε να έχετε ομοιόμορφη και αψεγάδιαστη εφαρμογή!

Βήμα 3: Το μέγεθος του πινέλου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο! Ένα πολύ μεγάλο πινέλο μπορεί να τοποθετήσει το bronzer σε σημεία που δεν πρέπει ή σε μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ ένα μικρό πινέλο δεν είναι αρκετό για να σβηστεί καλά και να φαίνεται ομοιόμορφο. Ένα μεσαίο πινέλο είναι κατάλληλο για το bronzer καθώς προσφέρει έλεγχο στην ποσότητα και τα σημεία εφαρμογής και είναι αρκετό για να το σβήσει σταδιακά όπου χρειάζεται.

Βήμα 4: εφαρμόστε το bronzer στα σημεία όπου θα σας "χτύπαγε" ο ήλιος. Για το μέτωπο, ξεκινήστε από πλάγια στους κροτάφους και σβήστε σταδιακά προς το κέντρο. Να θυμάστε πως πρέπει να ξεκινάτε πάντα κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Στα ζυγωματικά, ξεκινήστε από πλάγια στους κροτάφους και σβήστε προς τα μήλα. Συνεχίστε ελαφρά στο κέντρο της μύτης (όχι την άκρη της), επίσης ελαφρά στο πηγούνι και περιμετρικά στη γραμμή του προσώπου και το λαιμό. Θυμηθείτε ότι πρέπει να προσθέτετε σταδιακά το bronzer και όχι κατευθείαν πολύ γιατί είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε. Για να αποφύγετε λάθη, κάθε φορά που βουτάτε το πινέλο σας στο bronzer, σκουπίστε ελαφρά το χρώμα στο χέρι σας πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπο για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο!

Βήμα 5: για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, εφαρμόστε μια διάφανη πούδρα σε όλο το πρόσωπο και πάνω από τα σημεία που βάλατε bronzer. Σβήστε με αυτήν τα σημεία που τελειώνει το bronzer για πιο φυσικό look.