Λεκέδες στα…νύχια σας;

Οι λεκέδες στα νύχια το πιο πιθανό είναι να οφείλονται σε κακό καθάρισμα, συχνό βάψιμο και στα βερνίκια σε έντονα χρώματα. Αντί να εντείνετε το πρόβλημα βάφοντας τα ώστε να κρύψετε τους λεκέδες, δοκιμάστε να τα περιποιηθείτε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να είναι πάντα καθαρά και υγιή. Μάθετε πώς να έχετε πάντα καθαρά φυσικά νύχια!

Χυμός λεμονιού: δεδομένου ότι περιέχει οξέα, έχει την ιδιότητα να ασπρίζει και να φωτίζει την επιφάνεια των νυχιών. Βάλτε μερικές σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι στα νύχια σας και αφήστε το για μερικά λεπτά. Μετά σκουπίστε καλά με ένα καθαρό πανάκι και περάστε τα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για περισσότερη ενυδάτωση.

Οξυζενέ: κάνει θαύματα στο να απομακρύνει τους κίτρινους λεκέδες στα νύχια χάρη στις λευκαντικές του ιδιότητες. Αναμείξτε ένα μέρος οξυζενέ με τρία μέρη νερό και μουλιάστε τα νύχια σας. Επειδή το οξυζενέ μπορεί να ξηράνει τα χέρια σας, μην παραλείψετε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό.

Αιθέρια έλαια: αν έχετε τάση για μυκητιάσεις στα νύχια, οι οποίες επίσης προκαλούν τον αποχρωματισμό τους, δοκιμάστε σαν προληπτικό μέσο να εφαρμόσετε στα νύχια σας αιθέριο έλαιο λεβάντας ή tee trea.

Βάση: μπορεί να είναι ένα επιπλέον βήμα στο μανικιούρ/πεντικιούρ σας αλλά θα σας σώσει από τους λεκέδες. Επιλέξτε μια καλή διάφανη βάση που θα θρέψει τα νύχια σας και θα τα προστατέψει από τις χρωστικές των βερνικιών που δημιουργούν λεκέδες. Επίσης, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του βερνικιού.