Έχετε αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά;

Ακόμα και αν κάποιο προϊόν είναι βιολογικό ή δερματολογικά ελεγμένο, δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα είναι 100% κατάλληλο για το δέρμα σας αφού ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Γιατί λοιπόν να αγοράζετε προϊόντα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα για εσάς και συνεπώς να αναγκάζεστε να τα πετάξετε, σπαταλώντας έτσι άδικα τα χρήματά σας...Πριν τα αγοράσετε, δοκιμάστε τα! Ακολουθήστε 3 απλά βήματα για να γνωρίζετε εάν είναι τα κατάλληλα για εσάς.

Ζητήστε ένα δείγμα του προϊόντος. Αν σας αρνηθούν, πείτε τους να σας βάλουν λίγο από το προϊόν σε ένα βαζάκι δικό σας προκειμένου να το τεστάρετε. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το προϊόν αλλά δε θέλετε να έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Κάντε το τεστ! Προετοιμάστε το δέρμα σας, πλένοντας μια μικρή περιοχή κοντά στον καρπό σας και στεγνώστε την καλά. Απλώστε λίγο από το προϊόν τρίβοντας το απαλά ώστε να εισχωρήσει στο δέρμα. Σκεπάστε αυτή την περιοχή με επίδεσμο για τραύματα, τον οποίο θα αφήσετε για ένα 24ώρο.

Αφαιρέστε απαλά τον επίδεσμο. Εξετάστε αν σας προκάλεσε οποιοδήποτε ερεθισμό, κνησμό, εξανθήματα ή κάποια μη φυσιολογική αίσθηση. Σε περίπτωηση που σας δημιούργησε κάτι, βάλτε λίγο γάλα εβαπορέ στην περιοχή, θα απαλύνει κάθε ενοχλητική αίσθηση και θα εξουδετερώσει τα συστατικά του προϊόντος. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, διαβάστε καλά τα συστατικά του εφόσον αυτό είναι εφικτό, σημειώστε τη μάρκα και συμβουλευτείτε δερματολόγο για να αποφύγετε ξανά τους παράγοντες ερεθισμού.