Εξάρσεις ακμής!

Κάνετε τα πάντα για να έχετε το τέλειο δέρμα αλλά υπάρχουν εποχές που για κάποιον ανεξήγητο λόγο βγάζετε σπυράκια. Το δέρμα μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού, συνεπώς επηρεάζεται άμεσα από όλους του εξωτερικούς παράγοντες όπως βακτηρίδια, ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και ενδογενείς όπως οι ορμονικές εκκρίσεις. Μάθετε ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι  που το δέρμα σας ξεσπά και πώς να τους αποφύγετε!

Καθαρά πινέλα: είναι απαραίτητα εργαλεία του μακιγιάζ και πρέπει να τα κρατάτε καθαρά. Μετά από κάθε χρήση καθαρίστε τα πινέλα σας με ένα ειδικό υγρό απολύμανσης που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ανάλογα και με τη χρήση που κάνετε, να τα καθαρίζετε με σαμπουάν και να τα στεγνώνετε πάντα με χαρτί και όχι με πετσέτα.

Έντονη εφίδρωση: όταν ιδρώνετε αποβάλλονται αρκετές τοξίνες από τον οργανισμό που μαζί με τις εκκρίσεις των πόρων του δέρματος, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρό δέρμα όταν κάνετε γυμναστική και πάντα να χρησιμοποιείτε καθαρή πετσέτα για να σκουπίζεστε. Επίσης, η τριβή με τα ρούχα μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμούς, για αυτό να προτιμάτε μη συνθετικά υφάσματα.

Ορμόνες: τα ανδρογόνα είναι ορμόνες που σχετίζονται με τον κύκλο σας. Αν συνήθως βγάζετε σπυράκια κοντά στο πηγούνι και γύρω του, το πιο πιθανό είναι να είναι ορμονοεξαρτώμενα. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λοσιόν με σαλικυλικό οξύ, που θα βοηθήσει στη γρήγορη επούλωση τους.

"Τσιμπήματα": εάν πειράζετε κάθε τι που εμφανίζεται στο πρόσωπό σας, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα γλιτώσετε από σπυράκια, σημάδια και μολύνσεις. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μια φροντίδα καθαριότητας και θεραπείας για να αποφύγετε στίγματα και σπυράκια.

Αλλεργίες: η εμφάνιση ακμής μπορεί να κρύβει κάποια αλλεργία είτε σε απορρυπαντικό είτε σε κρέμα ή φαγητό. Ελέγξτε με έναν ιατρό εάν είσαστε αλλεργική σε κάτι, προκειμένου να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες.

Καιρός: οι αλλαγές στη θερμοκρασία κάνουν το δέρμα σας ευαίσθητο. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να σας βοηθήσει να μετριάσετε την επιρροή του καιρού στο δέρμα με σχετική αγωγή.

Άγχος και νεύρα: ο οργανισμός θα αντιδράσει αυτόματα σε μια τέτοια ψυχολογική κατάσταση και ίσως το κάνει με ακμή. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους όπως η άθληση για να διοχετεύσετε εκεί την ενέργεια σας αντί να την κρατάτε μέσα σας.

Καλλυντικά: όταν επιλέγετε καλλυντικά πρέπει να παρατηρείτε πώς αντιδράει το δέρμα σας και αν κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο βγάζετε σπυράκια δείτε τι συστατικά έχει για τα αποφεύγετε.

Υπερβολικό πλύσιμο: εάν καθαρίζετε το δέρμα σας πολλές φορές μέσα στην ημέρα θα το κάνετε υπερευαίσθητο με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές σε βακτηρίδια που προκαλούν ακμή

Δεν κάνετε ντεμακιγιάζ: εάν αφήνετε τα προϊόντα του μακιγιάζ πολλές ώρες στο δέρμα σας και ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, σίγουρα θα σας προκαλέσει προβλήματα.