Μυστικά ομορφιάς με τα φρούτα του χειμώνα!

Τα κιτρώδη φρούτα όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μανταρίνι, το grapefruit και το lime έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα μας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυσικό κιτρικό οξύ, λειτουργούν σαν απολεπιστικά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας. Επίσης, έχουν αποτοξινωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθώντας στην επούλωση των ραγάδων, της ακμής και την απομάκρυνση μυκήτων. Πριν τα φάτε, διαβάστε πώς να τα χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας!

Scrub με μανταρίνι και αμύγδαλο

2 κουταλάκια του γλυκού αμύγδαλο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

½ κουταλάκι του γλυκού φυσικό χυμό μανταρίνι

Αναμείξτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 2 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Lime κατά της ακμής

1 κούπα πλήρες γάλα

το χυμό από 1 lime

1 κουτάλι του γλυκού γλυκερίνη

Βράστε το γάλα και στη συνέχεια προσθέστε το lime και τη γλυκερίνη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλύνετε κανονικά.

Μάσκα ανανέωσης με grapefruit

2 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό grapefruit

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από καρότο

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό άσπρο γιαούρτι

Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο μια πλούσια στρώση, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.