Οι 4 οικογένειες των αρωμάτων!

Η κατηγοριοποίηση των αρωμάτων είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Το πρώτο βήμα απαιτεί να καθοριστούν οι νότες του αρώματος. Οι πρώτες νότες είναι αυτές που εξαφανίζονται από το άρωμα όσο περνάει η ώρα από την εφαρμογή του, οι μεσαίες είναι η καρδιά του αρώματος και οι βασικές είναι αυτές που μένουν και που φαίνονται μετά το πέρας 30 λεπτών από την εφαρμογή του. Όλα τα συστατικά ενός αρώματος συμβάλλουν στην τελική μυρωδιά του.

Μάθετε ποιες είναι οι κύριες οικογένειες των αρωμάτων για να επιλέγετε αυτό που σας ταιριάζει. Μπείτε στο AromaMarket.gr κι αγοράστε το άρωμα σας στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Λουλουδάτες: σε αυτές τις μυρωδιές περιλαμβάνονται νότες όπως το γιασεμί, η γαρδένια, η βιολέτα, το τριαντάφυλλο, η παιώνια κ.α. Είναι ελαφριές και θηλυκές μυρωδιές και τα αρώματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορεί να περιλαμβάνουν από ένα λουλούδι ή μια μίξη από διάφορα.

Ανατολίτικες: σε αυτές ανήκουν οι νότες από κεχριμπάρι, βανίλια ή musk. Είναι αρώματα με ένταση, βαριά όπου συνήθως επικρατεί η μυρωδιά της musk και ενδείκνυται περισσότερο για το βράδυ.

Ξυλώδεις: η οξιά, το πατσουλί, το σανταλόξυλο, ο κέδρος, το πεύκο και ο καπνός είναι μερικές χαρακτηριστικές νότες αυτών των αρωμάτων. Αρχικά, μπορεί να φαίνονται εξ ολοκλήρου ανδρικές μυρωδιές αλλά τα κιτρώδη στοιχεία που δένουν συνήθως με αυτά, δίνουν ένα πιο ζεστό τόνο.

Φρέσκιες: αυτές οι μυρωδιές περιλαμβάνουν grapefruit, περγαμόντο, άνθη πορτοκαλιάς, μήλο, βερίκοκο, αγγούρι και μούρα. Ένα τέτοιο άρωμα, δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας, τη μυρωδιά μιας βόλτας σε ένα ανθισμένο κήπο και είναι οι πιο κατάλληλες μυρωδιές για τις ώρες της ημέρας.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, μπείτε στο AromaMarket.gr κι αγόραστε όλα τα επώνυμα αρώματα και καλλυντικά με έκπτωση έως 60%.