Μυστικά “επιβίωσης” για τα hangovers των γιορτών!

Ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους πιο γιορτινούς μήνες. Χριστούγεννα, ονομαστικές εορτές, παραμονή πρωτοχρονιάς, πολλά party, εκδηλώσεις και από όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει το αλκοόλ. Όσο ωραίο και αν είναι τη στιγμή που το πίνουμε, η επόμενη ημέρα μπορεί να περιλαμβάνει πονοκεφάλους, πρήξιμο και αφυδάτωση καθώς ο οργανισμός μας προσπαθεί να μεταβολίσει όλη αυτή την ποσότητα οινοπνεύματος που καταναλώσαμε. Κλειδί για να τον βοηθήσουμε είναι να πίνουμε άφθονο νερό και όσο για τις εμφανείς επιπτώσεις όπως τα πρησμένα μάτια ή το θαμπό δέρμα, διαβάστε πως θα τις αντιμετωπίσετε με μερικά από τα…μυστικά ομορφιάς μας!

Ενυδάτωση! Ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας είναι το νερό. Για να ενυδατώσετε επιπλέον το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό spray ιαματικού νερού. Για την κρέμα σας προτιμήστε μια ελαφριά υφή καθώς η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη μετά από την κατανάλωση αλκοόλ.

Μάτια: Ξεκινήστε με κρύες κομπρέσες εμπλουτισμένες με χαμομήλι που είναι καταπραϋντικό. Συνεχίστε εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα ματιών κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις ώστε να ενεργοποιήσετε το κυκλοφορικό σύστημα γύρω από τα μάτια σας. Έτσι θα τα βοηθήσετε να αποβάλλουν την κατακράτηση υγρών, ώστε να μειωθεί το πρήξιμο.

Foundation: ό,τι και να κάνετε τα "σημάδια του ποτού" θα μείνουν αποτυπωμένα στην επιδερμίδα σας. Προτιμήστε ένα mineral foundation, που έχει πιο ελαφριά σύνθεση ώστε να μην επιβαρύνεται το δέρμα και είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά στοιχεία. Έτσι το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λαμπερό. Για το concealer, εφαρμόστε μόνο την απαραίτητη ποσότητα χωρίς υπερβολές αλλιώς θα βαρύνει περισσότερο το βλέμμα σας και μην ξεχάσετε να είναι στη σωστή απόχρωση.