Μακιγιάζ που διαρκεί για τα γιορτινά events σας!

Σίγουρα θα θέλετε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ για τις ημέρες των εορτών, το οποίο θα διατηρηθεί στο πρόσωπό σας όλο το διάστημα που εσείς θα διασκεδάζετε. Για να έχει ένα μακιγιάζ διάρκεια, πρέπει πρώτα να έχει προετοιμαστεί σωστά το δέρμα, να έχετε επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα και να τα δουλέψετε σωστά στο πρόσωπό σας! Μάθετε πως θα πετύχετε επαγγελματικό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια για να είσαστε ξέγνοιαστη και με αυτοπεποίθηση σε όλες σας τις γιορτινές φωτογραφίες!

Η προετοιμασία του δέρματος είναι η βασική προϋπόθεση. Το δέρμα πρέπει πρώτα από όλα να είναι καθαρό και στη συνέχεια καλά ενυδατωμένο. Για να σιγουρέψετε ότι το foundation δε θα "γλιστρήσει" μετά από ώρες, αφού έχετε απλώσει την ενυδατική σας, πάρτε ένα χαρτομάντιλο και πατήστε ελαφρά όλο το πρόσωπο με αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθεί το προϊόν που περισσεύει ώστε να δημιουργηθεί μια στεγνή βάση για το foundation. Για μεγαλύτερη διάρκεια και τελειοποίηση της βάσης, επιλέξτε ένα primer το οποίο θα απλώσετε πριν το foundation. Προσοχή! Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή! Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε ενυδατώσει καλά την περιοχή των ματιών και των χειλιών.

Αφού, λοιπόν, προετοιμάσετε σωστά το δέρμα, πρέπει να επιλέξετε τα προϊόντα που θα διαρκέσουν περισσότερο. Για το foundation, προτιμήστε ένα όσο το δυνατό λιγότερο ενυδατικό. Για να το σταθεροποιήσετε επιλέξτε μια ελαφριά διαφανή πούδρα που θα περάσετε μετά την εφαρμογή του.

Εάν θέλετε η σκιά σας να κρατήσει για ώρες αναλλοίωτη, χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε primer που θα απλώσετε με μέτρο στο άνω και κάτω βλέφαρο. Αν χρησιμοποιήσετε σκιά σε μορφή κρέμας, δουλέψτε την καλά μέχρι να μην υπάρχει πλεονάζον προϊόν στα μάτια για να μην σας "ζαρώσει" με το πέρασμα της ώρας.

Για τα χείλη σας, εάν προτιμήσετε κραγιόν σε έντονα χρώματα πρέπει οπωσδήποτε πριν την εφαρμογή τους να περάσετε μια στρώση μολύβι σε αντίστοιχο χρώμα, σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Δημιουργήστε μια στεγνή βάση χωρίς υπολείμματα από ενυδατικά προϊόντα. Να θυμάστε ότι όσο πιο κρεμώδες είναι ένα προϊόν, όπως τα lip gloss για παράδειγμα, τόσο λιγότερη διάρκεια θα έχει.

Ο βασικός κανόνας για να έχετε ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ που θα διαρκέσει είναι να το δουλέψετε αρκετά στο δέρμα. Δηλαδή, για το foundation κάντε "μασάζ" ώστε να ενσωματωθεί καλά στην επιδερμίδα. Για το ρουζ "χτίστε" σταδιακά το χρώμα, προσθέτοντας λίγο λίγο και κατά την εφαρμογή του πιέστε το στο δέρμα. Το ίδιο ισχύει και για τα χείλη, ότι όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσετε δουλεύοντας το μολύβι και το κραγιόν τόσο περισσότερο θα μείνει το χρώμα στα χείλη σας!