Μπορεί στο μυαλό όλων τα ΜΗΝ να αποτελούν «παραινέσεις» της παιδικής ηλικίας, όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στην ενήλικη ζωή είμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες ΜΗΝ καθημερινά, κάποια από τα οποία καλό θα ήταν να τα ακολουθήσουμε για το δικό μας καλό και μόνο... Ποιες είναι, λοιπόν, κάποιες από τις συνήθειες που θα πρέπει να αποφεύγουμε για να διατηρήσουμε την υγεία μας σε υψηλά επίπεδα;
Διαβάστε παρακάτω...
Μην περπατάτε μετά από ένα γεύμα: Για να ξεκινήσει ο οργανισμός μας τη διαδικασία της πέψης συγκεντρώνει όλο το αίμα στο στομάχι. Αν εμείς εκείνη την ώρα αποφασίσουμε να περπατήσουμε, μπλοκάρουμε τη διαδικασία αυτή και επιπλέον, αναγκάζουμε την καρδιά μας να «δουλέψει» περισσότερο για να προλάβει όλες τις ενέρεγειες.
Μην κοιμάστε με το μακιγιάζ: Τα καλλυντικά σε συνδυασμό με τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας δημιουργούν ένα παχύ στρώμα πάνω στην επιδερμίδα μας, εμποδίζοντάς την να αναπνεύσει. Οφείλουμε να απομακρύνουμε αυτό το ανθυγιεινό στρώμα από το δέρμα μας με κάποιο προϊόν καθαρισμού, διαφορετικά ευνοείται η ανάπτυξη ελευθέρων ριζών, που αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος.
Μην πίνετε νερό αμέσως μετά το φαγητό: Το νερό διαλύει τα γαστρικά υγρά και έτσι επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης. Προτιμήστε να πιείτε νερό μισή ώρα πριν το φαγητό ή δύο ώρες μετά.
Μην τρώτε σε σκοτεινό μέρος: Αν θέλετε να μειώσετε την όρεξή σας για φαγητό προτιμήστε τους ανοιχτόχρωμους και καλά φωτισμένους χώρους. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν τρώμε σε σκοτεινούς χώρους τρώμε περισσότερο.
Μη βγαίνετε έξω χωρίς αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος: Στην Ελλάδα επιβάλλεται να εφαρμόζουμε αντηλιακή προστασία ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι το 80% της πρόωρης γήρανσης οφείλεται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (άμεση ή έμμεση). Τόσο οι ακτίνες UVA όσο και οι UVB μπορούν να διαπεράσουν την ομίχλη και τη συννεφιά, οπότε είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου.
Extra πληροφορία υγείας
teethΕίναι γνωστό ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά. Είναι εξίσου γνωστό ότι το σχολαστικό βούρτσισμα πρέπει να ακολουθεί πάντοτε η χρήση οδοντικού νήματος, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα παραμείνουν παθογόνοι μικροοργανισμοί στο στόμα μας. Όσο περισσότεροι είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που παραμένουν στο στόμα μας για πολύ ώρα τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε από κάποια καρδιαγγειακή νόσο.
Αυτό που πολλοί άνθρωποι αγνοούν είναι ότι αν προσπαθήσουμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας με το άλλο χέρι από αυτό που συνήθως χρησιμοποιούμε, θα αυξήσουμε την ευφυΐα μας και θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ. Τι εννοώ; Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι όταν αλλάζουμε κάποια από τις συνήθειές μας, δηλαδή όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας με το άλλο χέρι, όταν κρατάμε το πιρούνι με το άλλο, ή βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας με τα μάτια κλειστά βελτιώνουμε τη μνήμη μας και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Πηγή: k-mag.gr