Ενυδατώστε σωστά το δέρμα σας

Η ενυδάτωση είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας αρκεί να το κάνετε σωστά. Ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε, αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την υγεία του. Αν έχετε ξηρό δέρμα επιλέξτε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν petroleum ή σιλικόνη. Ενώ αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή λιπαρό, τα προϊόντα με σορβιτόλη, γλυκερίνη και άλφα υδροξέα είναι κατάλληλα για εσάς. Ακολουθήστε τις απλές συμβουλές μας για να έχετε πάντα απαλό δέρμα.

Μετά το μπάνιο: όσο και να μην το πιστεύετε, το νερό και ειδικά το ζεστό, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι καυτό νερό για το μπάνιο σας. Μόλις βγείτε, στεγνώστε καλά το δέρμα ταμποναριστά με την πετσέτα. Όσο είναι ακόμα νωπό, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα σε όλο το σώμα και την αντίστοιχη στο πρόσωπο. Τα baby oil θα σας προσφέρουν την καλύτερη ενυδάτωση.

Πριν τον ύπνο: εάν απλώσετε ένα πλούσιο σε υφή ενυδατικό προϊόν το βράδυ, θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας το πρωί. Σιγουρευτείτε ότι έχετε εφαρμόσει το προϊόν στα πέλματα, στα γόνατα και τους αγκώνες που είναι οι πιο ξηρές περιοχές.

Να έχετε ενυδατική κρέμα μαζί σας: κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα θα πλύνετε τα χέρια σας και θα πιάσετε χαρτιά που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Να έχετε πάντα μαζί σας μια μικρή συσκευασία ενυδατικής για να την χρησιμοποιείτε όταν έχετε ανάγκη.

Όχι μόνο το πρόσωπο σας: εκτός από το πρόσωπό σας που σίγουρα δε θα παραλείψετε να ενυδατώσετε μια με δύο φορές την ημέρα, δεν πρέπει να ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ σας που χρειάζονται τόση φροντίδα όση και το πρόσωπο.

Κάντε απολέπιση: τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος, εμποδίζοντας το έτσι να απορροφήσει τα ενυδατικά στοιχεία της κρέμας προκαλώντας μια θολή όψη. Κάντε απαλή απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα για έχετε λαμπερό δέρμα και καλά ενυδατωμένο.