Κρέμες καθαρισμού για ώριμα δέρματα

Το ώριμο δέρμα επωφελείται από τις πλούσιες ενυδατικές θεραπείες και τα αναπλαστικά αιθέρια έλαια. Οι κρέμες καθαρισμού βοηθούν στη θρέψη της επιδερμίδας, στη δημιουργία νέων κυττάρων και τη βοηθούν να αναζωογονηθεί. Σήμερα σας παρουσιάζουμε 2 φυσικές συνταγές για κρέμα καθαρισμού, κατάλληλες για τη φροντίδα του ώριμου δέρματος.

Κρέμα καθαρισμού με αιθέρια έλαια και βιταμίνη Ε

Αυτή η παχύρρευστη κρέμα είναι κατάλ­ληλη για ξηρά και ώριμα δέρματα. Τα αιθέρια έλαια από νερολί και παλμαρόζα αναζωογονούν το ώριμο δέρμα. Η βιτα­μίνη Ε και το απόσταγμα από γκρέιπ­φρουτ είναι φυσικά συντηρητικά.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας έλαιο χοχόμπα

1 κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο

1 κουτάλι της σούπας λάδι καρύδας

1 κουτάλι της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας

1 κάψουλα έλαιο βιταμίνης Ε

4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο παλμαρόζας

3 σταγόνες απόσταγμα γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ζεσταίνετε ελαφρά τα έλαια της χοχόμπα, του αμυγδάλου και της καρύδας μαζί με το κερί μέλισσας σε χαμηλή φω­τιά μέχρι να λιώσει το κερί. Απομακρύ­νετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το πε­ριεχόμενο της κάψουλας βιταμίνης Ε. Ζεσταίνετε το ροδόνερο σε χαμηλή φωτιά και το απομακρύνετε. Όταν γί­νουν χλιαρά τα δύο υγρά, ρίχνετε αργά το ροδόνερο μέσα στο λάδι, χτυπώντας σταθερά με το σύρμα ή το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Ανακα­τέψτε τα αιθέρια έλαια και το απόσταγ­μα γκρέιπφρουτ. Μεταφέρετε σε καθα­ρό βάζο και αφήνετε τα υλικά να κρυώ­σουν εντελώς προτού κλείσετε το καπά­κι. Φυλάξτε σε δροσερό μέρος. Απλώ­νετε την κρέμα περιστασιακά στο δέρμα σας, σκουπίζετε με βρεγμένο βαμβάκι και ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Απλώνετε έπειτα μια τονωτική λο­σιόν.

Αναζωογονητική και θρεπτική κρέμα καθαρισμού

Η παχύρρευστη αυτή κρέμα περιέχει αιθέρια έλαια από λιβάνι, νερολί και σανταλόξυλο για θρέψη και αναζωογόνηση του ώριμου δέρματος. Η βιταμίνη Ε και το απόσταγμα γκρέιπφρουτ προστίθενται στην κρέμα ως συντηρητικά, προκειμένου να εμποδιστεί η ανάπτυξη βακτηριδίων. Το ροδόνερο καθαρίζει το δέρμα απαλά.

Θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας

1 κάψουλα έλαιο βιταμίνης Ε

60ml ροδόνερο

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λιβάνι

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου

3 σταγόνες απόσταγμα γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ζεσταίνετε το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας και το κερί μέλισσας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κερί. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το περιεχόμενο της κάψουλας βιταμίνης Ε. Ζεσταίνετε το ροδόνερο σε χαμηλή φωτιά. Όταν γίνουν χλιαρά και τα δύο υγρά, προθέτετε αργά το ροδόνερο στο λάδι, χτυπώντας σταθερά με το σύρμα ή το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Προσθέτετε τα αιθέρια έλαια από λιβάνι, νερολί και σανταλόξυλο και το απόσταγμα γκρέιπφρουτ. Μεταφέρετε σε καθαρό βάζο και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν εντελώς προτού κλείσετε το καπάκι. Φυλάξτε σε δροσερό μέρος. Απλώνετε την κρέμα περιστασιακά, για καθαρισμό και τόνωση.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr