Το αυγό στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Το αυγό είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές. Ο κρόκος περιέχει βιταμίνες Α, D και Ε, και όλες από την οικογένεια της Β, συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέως ενώ το ασπράδι κυρίως πρωτεΐνη, που είναι σημαντική για την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας. Η δράση του αυγού στην επιδερμίδα είναι στυπτική, συσφικτική, αναπλαστική και θρεπτική, για αυτό σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει 4 καταπληκτικές συνταγές ομορφιάς με αυγό για το πρόσωπο!

1. Μάσκα με αυγό για νεανική επιδερμίδα

Η ιδανική θεραπεία για νεανική επιδερμίδα! Ρυτίδες και γραμμές έκφρασης εξαφανίζονται, το δέρμα συσφίγγεται σαν να έχει υποστεί λίφτινγκ, ενώ η επιδερμίδα δείχνει λαμπερή.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

1 ασπράδι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη

1/4 του φλιτζανιού αλεύρι

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Χτυπήστε όλα τα υλικό σε μπλέντερ, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Ρίξε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι πυκνό όσο περίπου η οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό σας, αφήστε το να δράσει γιο 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα με αυγό για ευαίσθητο δέρμα

Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και εμφανίζει κοκκινίλες, μια μάσκα με βάση το χυμό λεμονιού και το ασπράδι αυγού θα σας εξασφαλίσει ένα ευχάριστο αίσθημα.

Πάρτε το χυμό μισού λεμονιού, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι ενός αυγού και ανακατέψτε τα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για 15 λεπτά. Εάν τη βάλετε το βράδυ, μπορείτε να την αφήσετε όλη τη νύχτα. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, σε συνδυασμό με το ασπράδι του αβγού, διώχνουν τις γυαλάδες και τις κοκκινίλες δίνοντας στο δέρμα μια ομοιόμορφη απόχρωση.

3. Μάσκα με αυγό για ενυδάτωση

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κρόκο αυγού

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

5-6 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι αμυγδάλου

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

4. Μάσκα με αυγό για τα μαύρα στίγματα

Σε ένα μπολ ρίξτε μόνο το ασπράδι από ένα αυγό και χτυπήστε το μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια απλώστε το μισό ασπράδι σε όλο το πρόσωπο. Αμέσως μετά τοποθετείστε από πάνω ένα χαρτομάντιλο. Πιέστε ελαφρά, ώστε να κολλήσει στο πρόσωπο και τομποναριστά περάστε το υπόλοιπο ασπράδι πάνω από το χαρτομάντιλο. Αφήστε τη μάσκα για 20' ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Για να την αφαιρέσετε, θα πρέπει να ξεκολλήσετε τις άκρες της και στη συνέχεια να την τραβήξετε απαλά.

Ώρα για ενυδάτωση

Απλώστε στο πρόσωπο μια μικρή ποσότητα από τον κρόκο του αυγού και αφήστε μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr