Μεταλλικά μάτια!

Οι μεταλλικές υφές φέτος έχουν την τιμητική τους, αφού δεν έλειπαν από καμία πασαρέλα. Είναι ένα look που σίγουρα τραβάει την προσοχή στα μάτια αλλά θέλει τρόπο για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να δείχνει υπερβολικό. Πρώτος και βασικός κανόνας είναι να το "φοράμε" βραδινές ώρες και για να το κάνετε σωστά διάβασε μερικά tips που ετοιμάσαμε για εσάς!

Οι μεταλλικές σκιές έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν σε οτιδήποτε φωτεινό. Η αντανάκλαση καθορίζει και το πώς θα φαίνεται το σχήμα των ματιών μας. Συνεπώς, εφαρμόστε τη μεταλλική σκιά ξεκινώντας από το κέντρο του κινητού βλεφάρου και σβήστε την προς τα πάνω και στο κάτω βλέφαρο κατά μήκος. Τονίστε περισσότερο το βλέμμα σας με ένα Khol (μαλακό μολύβι), που θα δουλέψετε καλά κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.

Βρέχοντας το πινέλο ελαφρώς, η σκιά θα αποκτήσει την υφή λιωμένου μετάλλου και το χρώμα της θα είναι ακόμα πιο έντονο. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, θυμηθείτε ότι το χρώμα γίνεται ακόμα πιο πυκνό οπότε θα είναι και πιο δύσκολο στο σβήσιμο. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε το προσεκτικά.

Επειδή οι μεταλλικές σκιές τείνουν να πέφτουν παντού καθώς τις απλώνουμε, ξεκινήστε πρώτα με το μακιγιάζ των ματιών σας και βάλτε στο τέλος το concealer και το foundation αφού θα έχετε σκουπίσει με ένα χαρτομάντιλο όποιες "απώλειες" είχατε από τη σκιά.

Τέλος, εάν επιλέξετε μια μεταλλική σκιά, κρατήστε όλα τα υπόλοιπα matte αλλιώς θα φωτίζετε σαν disco ball. Προτιμήστε ουδέτερους τόνους σε matte υφή στα μάγουλα και στα χείλη ξεχάστε το gloss και επιλέξτε ένα κρεμώδες απαλό χρώμα.