Προσθέστε πικάντικες λεπτομέρειες για υγεία και ομορφιά

Όλα τα καρυκεύματα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για να επιβραδύνετε λοι­πόν τη διαδικασία της γήρανσης, δεν έχετε παρά να προσθέτετε στα φαγητά σας αυτά που σας αρέσουν. Έτσι, και η γεύση τους αναδεικνύεται και την υγεία σας προστατεύετε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα μίνι οδηγό μπαχαρικών. Ε­κτός από αντιοξειδωτικά, καθένα απ' αυ­τά συγκεντρώνει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και για την ομορφιά…

Γαρύφαλλο για την υγεία

Είναι αντισηπτικό (καταπο­λεμά τις λοιμώξεις), αντισπασμωδικό (ανακουφίζει από αέρια και τυμπανισμό) και διεγερτικό του εγκεφάλου. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, των ελ­κών του δέρματος και του έρπητα.

Γαρύφαλλο για την ομορφιά

Είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό ενώ έχει τονωτικές και στυπτικές ιδιότητες.

Μάσκα για τη θεραπεία της ακμής

Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε τη σκόνη από το γαρύφαλλο και το ροδόνερο μέχρι να γίνει μια λεπτή πάστα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας ομοιόμορφα. Χαλαρώστε για 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Αυτή είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την ακμή, τις κηλίδες ή τα εξανθήματα. Το γαρύφαλλο απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει τη φαγούρα και την περαιτέρω μόλυνση.

Κανέλα για την υγεία

Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδανική για τα προβλήματα του πεπτικού (π.χ. διάρροια) ενώ χρησιμοποιείται και για την ατονία. Τέ­λος, ρυθμίζει το σάκχαρο, "βάζοντας" τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα.

Κανέλα για την ομορφιά

Η κανέλα είναι ιδανική για τόνωση του δέρματος και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια και τις ατέλειες.

Ρόφημα για αδυνάτισμα

Για να μειώσετε το βάρος σας, βράστε ένα φλιτζάνι νερό με κανέλα και μέλι. Πίνετε ένα φλιτζάνι πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ. Αυτό το απολαυστικό ρόφημα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο λίπος στο σώμα.

Scrub σώματος

Θα χρειαστείτε

1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόστε αυτό το μείγμα σαν scrub σώματος. Είναι πολύ αποτελεσματικό για το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα.

Κύμινο για την υγεία

Ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και διευκολύνει την πέψη. Καταπραΰνει το έντερο, ενώ χρησιμοποιείται και κατά της αϋπνίας, του κρυολογήμα­τος και του πυρετού.

Κύμινο για την ομορφιά

Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική φθορά και βοηθάει στην ενίσχυση της υγείας των υγιών κυττάρων του δέρματος.

Ενυδατική τονωτική λοσιόν

Θα χρειαστείτε

1 χούφτα κύμινο

1 ποτήρι βραστό νερό

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Προσθέστε το κύμινο στο βραστό νερό και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε το τσάι και το έλαιο λεβάντας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι και φυλάξτε το στο ψυγείο. Αυτή η ενυδατική τονωτική λοσιόν είναι ό,τι πρέπει για την ακμή. Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν τουλάχιστον 4-5 φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πάπρικα για την υγεία

Οι θερμαντικές της ιδιότητες την καθιστούν πολύτιμο "φάρμακο" όχι μόνο ενάντια στην κακή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στις παθήσεις του. Εί­ναι τονωτική και αντισηπτική.

Μάσκα προσώπου συσφικτική και αντιρυτιδική

Θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε τα δυο υλικά και απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα για 20 λεπτά. Αυτή η μάσκα θα μειώσει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις κηλίδες της ηλικίας, τη χαλάρωση του δέρματος και τη νωθρότητα. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ατέλειες και σπυράκια, κάνοντας το δέρμα σας απαλό και λαμπερό. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να κάνετε μια δοκιμή πριν τη χρησιμοποιήσετε τοπικά για να είσαστε σίγουρη πως δε θα υπάρξουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πιπέρι για την υγεία

Βελτιώνει την πέψη, ενώ βο­ηθά σε περιπτώσεις ναυτίας, πόνων στο στομάχι, κολικών ή δυσκοιλιότητας. Εί­ναι αντισηπτικό και διεγερτικό.

Πιπέρι για την ομορφιά

Βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και διεγείρει την κυκλοφορία του. Πολύ χρήσιμο για να διατηρηθεί το πρόσωπο νεανικό, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται από όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα. Το πιπέρι δεν κάνει καλό μόνο στο το δέρμα του προσώπου, αλλά και του τριχωτού της κεφαλής. Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικό στην τόνωση της κυκλοφορίας, για αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στο θυλάκια της τρίχας βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr