Πώς να αποκτήσετε το πιο λευκό χαμόγελο!

Κάθε φορά που πάτε να χαμογελάσετε το σκέφτεστε γιατί ντρέπεστε για την εικόνα των δοντιών σας; Σίγουρα ένα χαμόγελο με κίτρινα δόντια δεν είναι ό,τι καλύτερο...Υπάρχουν όμως τρόποι να αλλάξει αυτό. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα δόντια σας όσο το δυνατόν πιο λευκά και υγιή.

Οι αποχρώσεις των δοντιών

Ακόμη και τα δόντια της ίδιας οδοντοστοιχίας δεν έχουν την ίδια ακριβώς απόχρωση μεταξύ τους. Ρίξτε μια ματιά και θα δείτε: τα μπροστινά είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμα από τα πίσω. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσική από­χρωση των δοντιών είναι οι εξής: η φυσική γήρανση των δοντιών, η κατανάλωση ροφημάτων όπως ο καφές ή το τσάι, το κάπνισμα, η τερηδόνα, η πέτρα, η λήψη φαρμάκων.κλπ

Προστατέψτε τα…

Η τήρηση της στοματικής υγιεινής είναι η καλύτε­ρη ασπίδα κατά των δυσχρωμιών. Το σωστό βούρ­τσισμα μετά από κάθε γεύμα προφυλάσσει σε μεγά­λο βαθμό τα δόντια μας.

Οδοντόβουρτσα: Να την αλλάζετε κάθε 3-4 μήνες εάν διαπιστώσετε ότι οι τρίχες έχουν αποκλίνει.

Οδοντόκρεμα: Προτιμήστε τα φθοριούχα προϊόντα. Το φθόριο έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο ανθε­κτική την αδαμαντίνη απέναντι στα οξέα που παρά­γουν τα μικρόβια στα δόντια.

Οδοντικό νήμα: Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βράδυ σχολαστικά.

Στοματικό διάλυμα με φθόριο: Παρέχει επι­πλέον προστασία κατά της τερηδόνας.

Φυσική συνταγή για πιο λευκά δόντια

Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατέψτε τη σόδα με το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια σας για 2-3 λεπτά. Ξεβγάλετε καλά. Βουρτσίστε με κανονική οδοντόκρεμα ή ξεβγάλετε με στοματικό διάλυμα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr