Οι θερμοί και οι ψυχροί συνδυασμοί χρωμάτων!

Το μακιγιάζ πέρα από τις τεχνικές στηρίζεται και στους χρωματικούς συνδυασμούς, που πρέπει ν' αποδίδουν σωστά τον τύπο κάθε γυναίκας. Πολλές φορές οι χρωματικοί συνδυασμοί επηρεάζονται από τη θερμότητα ή την ψυχρότητα των χρωμάτων. Μάθετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να επιτύχετε τους κατάλληλους για εσάς συνδυασμούς χρωμάτων.

Θερμά χρώματα

Γενικά, θερμά θεωρούνται τα χρώματα που περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα κόκκινου ή κίτρινου ή μαύρου.

Ψυχρά χρώματα

Ψυχρά θεωρούνται τα χρώματα που στη σύστασή τους υπερισχύει το μπλε ή το άσπρο.

Χρωματικές συνθέσεις

Οι χρωματικές συνθέσεις που χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ, επηρεάζονται άμεσα από το χρώμα του δέρματος, των ματιών, των μαλλιών, των ρούχων, του στυλ και την περίσταση.

Δέρμα: Το μακιγιάζ σας μπορεί να είναι μπεζ με ροζ ή με μπλε ανταύγειες αλλά και ανοιχτό μπεζ με ροζ αποχρώσεις. Οι αποχρώσεις αυτές θα κάνουν το δέρμα σας ψυχρό. Αν το μακιγιάζ είναι μπεζ με κίτρινο ή χάλκινο-πορτοκαλί, τότε θα το κάνουν πιο θερμό.

Μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας είναι μαύρα, καστανά, σκούρα καστανά, γκρίζα, άσπρα, σαντρέ ξανθά, πλατινένια, χαρακτηρίζονται ψυχρά. Όταν είναι κόκκινα, χαλκο-κόκκινα, κοκκινόξανθα, καστανοκόκκινα, μελιά, κοκκινόμαυρα, χάλκινα, χαρακτηρίζονται θερμά.

Μάτια: Μαύρα, σκούρα καφέ, καστανά, ανοιχτά καστανά, μπλε, πράσινα, γκρίζα, γκριζοπράσινα θεωρούνται ψυχρά. Χρυσοκάστανα, μελιά, κεχριμπαρένια, πρασινομελιά, θεωρούνται θερμά.

Ρούχα: Τα ρούχα διαμορφώνουν το στυλ και δίνουν τη μεγαλύτερη χρωματική νότα στο γενικό σύνολο. Τις περισσότερες φορές είναι καθοριστικός παράγοντας για τα χρώματα του μακιγιάζ. Η μελέτη των παραπάνω στοιχείων οδηγεί στην επιλογή των συνδυασμών. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί και αρκετοί κανόνες πάνω στους οποίους μπορεί κανείς να στηριχθεί για ένα σωστό αποτέλεσμα. Μια λύση είναι να χρησιμοποιηθούν ψυχρά χρώματα στο μακιγιάζ στις περιπτώσεις που υπάρχουν θερμά στοιχεία στην εμφάνιση, προκειμένου να δημιουργηθούν χρωματικές αντιθέσεις και το αντίθετο, δηλαδή για ψυχρό χρώμα δέρματος, μαλλιών, ματιών και ρούχων να χρησιμοποιηθούν θερμά χρώματα στο μακιγιάζ. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, επέρχεται μια ισορροπία θερμών και ψυχρών χρωμάτων ή κάποιες άλλες φορές προκαλείται χρωματικό ενδιαφέρον, ενώ αν χρησιμοποιηθούν θερμά χρώματα για θερμά στοιχεία και ψυχρά χρώματα για ψυχρά στοιχεία, τότε θα σχηματιστούν χρωματικές αρμονίες. Μια άλλη άποψη, συνήθως ασφαλής ως προς την επιτυχία του συνδυασμού, είναι να χρησιμοποιηθούν για το μακιγιάζ τα ίδια ή συγγενή χρώματα με αυτά των ρούχων.

Στυλ: Το στυλ σας μπορεί να υπαγορεύσει μερικές φορές τους χρωματικούς συνδυασμούς. Ένα στυλ συντηρητικό, τυπικό ή ρομαντικό δεν ταιριάζει εύκολα με χρωματικές αντιθέσεις. Ενώ, αντίθετα, ένα νεανικό, δυναμικό ή μοντέρνο στυλ δέχεται ευκολότερα τις χρωματικές αντιθέσεις.

Περίσταση: Άλλοι είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί για μια νύφη, άλλοι για ένα πρωινό μακιγιάζ και τελείως διαφορετικοί για μια βραδινή έξοδο.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr