Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά μόνο σε μια εβδομάδα!

Έχετε πρησμένη κοιλιά και σε μια εβδομάδα ξεκινάνε οι διακοπές; Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά σε μια εβδομάδα ακολουθώντας τις συμβουλές μας!

Τρώτε πολλά μικρά γεύματα και συχνά

Αντί για τρία μεγάλα γεύματα που μπορούν να γεμίσουν την κοιλιά σας και να επιβαρύνουν το πεπτικό σας σύστημα, τρώτε μικρά και συχνά γεύματα ή σνακ. Τρώτε κάθε περίπου δύο έως τρεις ώρες ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο στομάχι σας και να ξεμπλοκάρει ο μεταβολισμός σας.

Μειώστε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Πολλές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως το μπρόκολο, τα φασόλια και το κουνουπίδι είναι η αιτία για το φούσκωμα της κοιλιάς. Βγάλτε τις συγκεκριμένες τροφές από τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και στη συνέχεια προσθέστε τις σταδιακά. 

Ρυθμίστε τις μερίδες των φρούτων και των λαχανικών

Ενώ τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία, προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι, έτσι είναι καλύτερα να τρώτε  μικρότερες μερίδες από ό,τι συνήθως.

Έλεγχος για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σας προκαλούν δυσάρεστα αέρια και φούσκωμα, μπορεί να έχετε δυσκολία στην πέψη της λακτόζης. Προσπαθήστε να τρώτε τρόφιμα χαμηλά σε περιεκτικότητα λακτόζης, όπως το γιαούρτι. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη.

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο

Τρώτε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως το αβοκάντο, οι μπανάνες, η παπάγια, το μάνγκο, το πεπόνι και το άπαχο γιαούρτι. Το κάλιο είναι ένα φυσικό διουρητικό, και βοηθάει να μειωθεί η κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο.

Πίνετε άφθονο νερό

Όταν πίνετε νερό, βοηθάτε το σώμα σας να σταματήσει την κατακράτηση υγρών (μια σημαντική αιτία της φουσκωμένης κοιλιάς). Πίνοντας αρκετό νερό αισθάνεστε χορτάτοι, έτσι τρώτε λιγότερες ποσότητες φαγητού συνολικά. Το νερό, επίσης, καίει το λίπος, σας δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και τέλος διατηρεί το μεταβολισμό σας σταθερό.

Tip: Προσθέστε στο νερό λεμόνι, πορτοκάλι ή φέτες αγγουριού έτσι θα αποκτήσει ευχάριστη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βότανα, όπως μέντα.

Πράσινο τσάι

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του, το πράσινο τσάι βοηθά στη μείωση του λίπους της κοιλιάς, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει τις κατεχίνες. Για επιπλέον καύση λίπους πιείτε πράσινο τσάι πριν από κάθε γεύμα.

Δροσερά κοκτέιλ με καρπούζι ή ανανά

Τα δροσερά κοκτέιλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μείνετε ενυδατωμένοι και να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι. Το καρπούζι περιέχει αργινίνη και έχει την ιδιότητα να μειώνει το σωματικό λίπος και να αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει την πέψη.

Κοκτέιλ καρπούζι

Ψιλοκόψτε δύο φλιτζάνια του τσαγιού καρπούζι και  βάλτε το σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά και ανακατέψτε το καλά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια πάγο και ανακατέψτε.

Κοκτέιλ ανανά

Ψιλοκόψτε 4 φέτες φρέσκο ανανά και βάλτε τις στο μπλέντερ με 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα. Ρυθμίστε το μπλέντερ και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι και προσθέστε 1 κουταλιά βιολογικό έλαιο λιναρόσπορου.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr