Διατηρήστε την επιδερμίδα σας νεανική και μετά τα 40!

Από την ηλικία των 40 το δέρμα αρχίζει να γίνεται πιο λεπτό, ενώ χάνει αρκετή από τη λάμψη του. Παράλληλα το πρόσωπο παρουσιάζει απώλεια όγκου στα ζυγωματικά, τα χείλη αρχίζουν να γίνονται πιο λεπτά και να χάνουν το φυσικό τους χρώμα ενώ οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια φαίνονται πιο έντονα. Σε αυτή την ηλικία επίσης ο ρυθμός ανάπλασης των κυττάρων γίνεται με πιο αργό ρυθμό και έτσι τα νεκρά κύτταρα παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος περισσότερο. Στην προσωπική σας ζωή διανύετε μια υπέροχη περίοδο, για την επιδερμίδα σας όμως μπορείτε να πείτε το ίδιο; Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να διατηρηθεί λαμπερή και νεανική για πολύ περισσότερο…

-Δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά! Το pro xylane ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθάει την επιδερμίδα να παραμένει σφριγηλή και τονωμένη. Τα πεπτίδια επίσης πρωταγωνιστούν συχνά σε προϊόντα αντιιγήρανσης, γιατί συσφίγγουν την επιδερμίδα και αυξάνουν την ελαστικότητά της. Τέλος, οι πολυφαινόλες, προστατεύουν και ενδυναμώνουν το συνδετικό ιστό.

-Μην ξεχνάτε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα να κάνετε απολέπιση.

-Να επισκέπτεστε συχνά τον οφθαλμίατρό σας προκειμένου να εξετάζει τα μάτια σας. Αν δε βλέπετε καλά, τότε ταλαιπωρείτε τα μάτια σας και μαζί και την επιδερμίδα γύρω από αυτά, δημιουργώντας έτσι επιπλέον ρυτίδες.

-Να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με προϊόντα που παράλληλα ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

-Να γυμνάζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε.

-Όταν εφαρμόζετε τις κρέμες προσώπου ή το serum να μην ξεχνάτε να κάνετε επάλειψη και στην περιοχή του λαιμού.

-Να τρώτε αβοκάντο! Οι γκουρού της αντιγήρανσης ισχυρίζονται ότι είναι η καλύτερη τροφή για το δέρμα. Και δεν έχουν άδικο, αφού πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, που τρέφουν και ενυδατώνουν όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr