Συμβουλές για ένα απαλό και ασφαλές μαύρισμα!

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες απολαύσεις στη ζωή, έτσι και με τον ήλιο: η σωστή δόση παίζει καθοριστικό ρόλο. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για ένα απαλό και ασφαλές μαύρισμα.

Ηλιοθεραπεία με μέτρο!

Οι ειδικοί συνιστούν όχι περισσότερες από 50 ηλιοθεραπείες το χρόνο. Μην εξαντλήσετε ποτέ τον επιτρεπτό χρόνο παραμονής σας στον ήλιο, δώστε προσοχή για το καλό της επιδερμίδας σας!

Ναι στο αδιάβροχο αντιηλιακό!

Για να μπορείτε να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τη θάλασσα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα αδιάβροχο αντιηλιακό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: ότι οι υπεριώδεις ακτίνες δρουν ακόμα και σε βάθος 50 εκ. μέσα στο νερό. Προσοχή, λοιπόν, στις βουτιές ή στις εξερευνήσεις με τον αναπνευστήρα.

Ναι στα αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας!

Η αντιηλιακή προστασία αποτελεί ενεργή προστασία της υγείας. Σε αυτό συμφωνούν δερματολόγοι και κατασκευαστές καλλυντικών.Υπάρχουν αντιηλιακά που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας και μεγάλη απόδοση, με εξελιγμένες συνθέσεις φίλτρων προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες Α και Β και είναι συνήθως ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα. Τα σύγχρονα προϊόντα απλώνονται καλά χωρίς ν' αφήνουν άσπρες κηλίδες και προσφέρουν πρόσθετη περιποίηση π.χ. με βιταμίνη Ε που προστατεύει τα κύτταρα, με ηρεμιστική αλόη βέρα ή με υδροσκοπικό έλαιο Jojoba. Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες υπάρχουν ειδικές σειρές καλλυντικών χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr