Προϊόντα ομορφιάς με ορυκτά μέταλλα

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται να παρέχουν θρέψη και λάμψη στο δέρμα. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται τελευταία για τα προϊόντα με ορυκτά μέταλλα που προέρχονται από τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία περιέχει 21 μεταλλικά άλατα με ισχυρές αναζωογονητικές, ενυδατικές και θεραπευτικές για την επιδερμίδα ιδιότητες. Η δράση τους αποκαθιστά άμεσα κι ενεργά τη φυσική υγρασία της κάνοντάς την πιο υγιή και απαλή. Γενικά, τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ορυκτά μέταλλα αποτελούν μία ασφαλή επιλογή, ειδικά αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ευαισθησίες. Τα κυριότερα από αυτά τα μεταλλικά άλατα είναι το βόριο, το βρώμιο, το ασβέστιο, το ιώδιο, το λίθιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το κάλιο, το νάτριο, το στρόντιο, το θείο και ο ψευδάργυρος. Μάθετε που βοηθά το καθένα από αυτά!

Βόριο: βοηθά στη μείωση και την ανακούφιση των συμπτωμάτων στο ξηρό δέρμα.

Βρώμιο: χαλαρώνει τα νεύρα κάτω από το δέρμα, ηρεμεί τους μυς του προσώπου, λειτουργεί ως μια αντιφλεγμονώδη ουσία και βοηθά να μειωθεί το πρήξιμο.

Ασβέστιο: βοηθά στην προστασία και στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και των κυττάρων κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Ιώδιο: βοηθά τα κύτταρα του δέρματος σε καθημερινές λειτουργίες τους και στο μεταβολισμό των διαδικασιών, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνουν υγιή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λίθιο: βοηθά άλλα μέταλλα να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα.

Μαγνήσιο: ίσως το πιο χρήσιμο ορυκτό για το δέρμα, καθώς βοηθά στην αναγέννηση και την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος ενώ διεγείρει τα κύτταρα για να εργαστούν πιο αποτελεσματικά.

Μαγγάνιο: είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό ενώ παράλληλα τονώνει τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνει την κυκλοφορία, η οποία μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, μειώνει το οίδημα και κάνει το δέρμα πιο σφιχτό.

Κάλιο: μια ιδιαίτερα ενεργή και αποτελεσματική ουσία για τη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας του δέρματος. Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του ισορροπία.

Νάτριο: Μειώνει την κόπωση των μυών κάτω από το δέρμα και βελτιώνει τη λειτουργία των κυττάρων.

Στρόντιο: καταπραΰνει από τους ερεθισμούς και τον κνησμό που προκαλείται από την ξηροδερμία και τη δερματίτιδα.

Θείο: κατάλληλο για τις θεραπείες της ακμής, είναι φυσικό αντιβακτηριακό και έχει απολυμαντικές ιδιότητες.

Ψευδάργυρος: ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην τόνωση της ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος, στην ανάπλαση και στην αναγέννηση. Είναι πολύ χρήσιμος για τη θεραπεία ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων του δέρματος.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς