Ενυδατική κρέμα: μυστικά για τη σωστή επιλογή της!

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για την ενυδάτωση του δέρματος. Κάθε προϊόν δίνει και μια υπόσχεση για ανάπλαση, ανανέωση, αντιγήρανση...Πριν μπείτε στη διαδικασία να αποφασίσετε, είναι χρήσιμο να μάθετε περισσότερα για τη σωστή επιλογή της κατάλληλης για εσάς ενυδατικής κρέμας.

1. Πρέπει πρώτα να μάθετε τι τύπο δέρματος έχετε. Αν δε μπορείτε να το καταλάβετε μόνη σας, ζητήστε τη βοήθεια ενός αισθητικού ή ενός δερματολόγου.

2. Σκεφτείτε αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, με ακμή, ξηρό, με πανάδες ή αντιδρά σε αρώματα ή άλλα πρόσθετα, όπως συντηρητικά. Γιατί αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

3. Επιλέξτε μια ενυδατική που θα είναι κατάλληλη για την ηλικία σας. Βέβαια, αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό όσο χρόνων και να είσαστε απαιτεί πιο εντατική ενυδάτωση.

4. Επιλέξτε μια ενυδατική όχι πολύ βαριά ,ούτε ιδιαίτερα λιπαρή. Η ιδανική ενυδατική είναι απαλή και εύκολη στην εφαρμογή της, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δε μένει στην επιφάνεια.

5. Επίσης, μια καλή ενυδατική όταν την χρησιμοποιείτε δεν πρέπει να σας προκαλεί ερεθισμό, κάψιμο ή φαγούρα, ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ακμή.

6. Κάνετε μια δοκιμή στο χέρι. Επειδή όμως δεν αρκείν ζητήστε ένα δείγμα της ενυδατικής που νομίζετε ότι σας ταιριάζει και χρησιμοποιείστε τη για κάποιες μέρες ώστε να δείτε πώς θα "συμπεριφερθεί" η επιδερμίδα σας.

7. Αν είσαστε καπνίστρια, θα χρειαστείτε συχνότερη ενυδάτω­ση με πιο ελαφριές ενυδατι­κές συνθέσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάπνισμα μειώνει κατά 50% τη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας στην επιδερμίδα.

Επιμέλεια-Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς