Καφές: νούμερο ένα αντιοξειδωτικό!

Ο καφές έχει κατηγορηθεί για την καφεΐνη που περιέχει αλλά, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει και πάρα πολλά ευεργετικά συστατικά. Περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία κι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων η προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Είναι αντιγηραντικός, λιποδιαλυτικός, διουρητικός και βελτιώνει την πνευματική απόδοση γιατί διε­γείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε καφέ για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών για το πρόσωπο και το σώμα. Δοκιμάστε τις δύο παρακάτω συνταγές ομορφιάς που έχουμε ετοιμάσει για εσάς!

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος

Αυτή η πανεύκολη μάσκα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αναζωογονεί τα κύτταρα.

Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι του γλυκού καφέ (ελληνικό)

1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε και τα τρία υλικά μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών. Χαλαρώνουμε για 15-20 λεπτά και ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε μια φορά το μήνα.

Λάδι σώματος για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Αυτό το λάδι σώματος δρα κατά της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους, κάνει γρήγορη λιπόλυση και αποτοξινώνει την επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε

4 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο

1 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

35 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο ή λεμόνι

25 ml ελαιόλαδο

30 ml αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Σε μπεν μαρι ζεσταίνουμε τα δύο λάδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα σε γυάλινο δοχείο. Κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που υπάρχει πρόβλημα. Αφήνουμε το λάδι να δράσει για 10 έως 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς