Φυσικές λύσεις κατά της πιτυρίδας!

Αν οι λευκές νιφάδες της πιτυρίδας γεμίζουν τους ώμους σας, οι δύο φυσικές συνταγές που σας προτείνουμε, ένα σαμπουάν με βότανα και μια θεραπεία ενυδάτωσης θα βοηθήσουν στον έλεγχο των μυκήτων και θα βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Σαμπουάν με βότανα κατά της πιτυρίδας

Τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, λεβάντας και τεϊόδεντρου έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθαρίζουν αποτελεσματι­κά και καταπραΰνουν το δέρμα του κεφαλιού.

Θα χρειαστείτε

Ι κουτάλι της σούπας μηλόξυδο

Ι5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Ι5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

60ml απαλό φυσικό σαμπουάν

60ml νερό

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Αναμείξτε το μηλόξυδο με τα αιθέρια έλαια του ευκαλύπτου, της λεβάντας και του τεϊόδεντρου. Ανακινήστε καλά. Προσθέστε το απαλό φυσικό σαμπουάν και το νερό και ανακινήστε ξανά. Λούστε τα μαλλιά σας όπως συνήθως και όσο συχνά θέλετε.

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης κατά της πιτυρίδας

Τα αιθέρια έλαια ευκα­λύπτου, δεντρολίβανου και λεβάντας βοηθούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Το έλαιο χοχόμπα ενυδατώνει και διατηρεί υγιείς τους θύλακες της τρίχας. 

Θα χρειαστείτε

Ι κουτάλι τις σούπας έλαιο χοχόμπα

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Αναμείξτε το λάδι χοχόμπα με τα αιθέ­ρια έλαια ευκαλύπτου, δεντρολίβανου και λεβάντας σε μικρό δοχείο. (Αν έχετε μακριά μαλλιά, θα χρειαστείτε τη διπλάσια ποσότητα). Βρέξτε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και κάνετε μασάζ με το μείγμα των ελαίων στο κεφάλι και στα μαλλιά σας. Φορέστε ένα σκουφάκι για το μπάνιο και αφήστε τα έλαια να δράσουν για 30 λεπτά. Λούστε τα μαλ­λιά σας καλά και απλώστε κοντίσιονερ αν χρειάζεται. Αν το επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα θα ενυδατώσετε βαθιά τα μαλλιά και το δέρμα του κεφα­λιού σας, έτσι θα μειώσετε την ξηρότητα και την πιτυρίδα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς