Το eyeliner και τα μυστικά του!

Το eyeliner είναι ένα ιδανικό προϊόν για να να τονίσετε και να διορθώσετε το σχήμα των ματιών σας. Για μερικές από εσάς, όμως, φαντάζει πολύ δύσκολο να πετύχετε την τέλεια γραμμή! Σήμερα θα σας δείξουμε το σωστό τρόπο για να το κάνετε.

Προσοχή

Ο στόχος είναι να τονίσουμε τα μάτια μας, να τα κάνουμε να φαίνονται "γατίσια" και να ανοίξει το βλέμμα μας. Αν το παρακάνουμε, όμως, θα φαίνονται μικρά, σαν χάντρες.

Η γραμμή του eyeliner θα πρέπει να εφαρμόζεται ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων. Δεν είναι καθόλου ωραίο να υπάρχει κενό.

Προετοιμάστε την περιοχή

Βάλτε λίγο κονσίλερ, κρεμώδες φον ντε τεν ή διάφανη πούδρα στο επάνω και κάτω βλέφαρο.

Τεντώστε την περιοχή

Πολύ απαλά τραβήξτε προς τα έξω και προς τα επάνω το βλέφαρο με το δάχτυλό σας μέχρι να τεντώσει και με το άλλο χέρι ξεκινήστε να εφαρμόζετε το eyeliner.

Εφαρμόστε το eyeliner

Αν τα μάτια σας είναι το ένα κοντά στο άλλο, βάλτε eyeliner μόνο στις εξωτερικές γωνίες. Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη γραμμή από την εσωτερική γωνία με φορά προς τα έξω. Αν επεκτείνετε τη γραμμή πιο έξω και επάνω από την εξωτερική γωνία των ματιών, θα δείξουν πιο αμυγδαλωτά ακόμη και τα στρογγυλά μάτια.

Συμβουλή

Το υγρό eyeliner είναι δυσκολότερο στην εφαρμογή γιατί στεγνώνει σχεδόν αμέσως. Για αυτό ξεκινήστε με ένα μολύβι δεδομένου ότι η εφαρμογή του είναι πολύ πιο εύκολη.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς