Μυστικά ομορφιάς για νεανικό λαιμό και μπούστο!

Ανεξάρτητα με το πόσο αψεγάδιαστο μπορεί να είναι το πρόσωπο σας, η περιοχή του λαιμού και του μπούστου μπορεί να προδώσει την ηλικία σας! Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού και του στήθους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και συχνά παρουσιάζει ξηρότητα, δυσχρωμίες και σημάδια γήρανσης. Μάθετε, λοιπόν, τα βασικά στάδια που θα πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή περιποίηση αυτής της ευαίσθητης περιοχής.

Καθαρισμός: κάθε φορά που ξεβάφεστε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για το λαιμό και το ντεκολτέ τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιείτε και για το πρόσωπο, δηλαδή γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν.

Ενυδάτωση: σε αυτή την περιοχή είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε προϊόντα εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά, θρεπτικά και αντιρυτιδικά συστατικά αλλά και ενισχυμένα με φίλτρα κατά των υπεριωδών ακτίνων.

Αντιηλιακό: η βλάβη από τον ήλιο είναι ένας τεράστιος παράγοντας που συμβάλλει στη γήρανση δεδομένου ότι οδηγεί σε απώλεια της ελαστικότητας, δημιουργεί κηλίδες και ρυτίδες. Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζετε  αντιηλιακό κάθε μέρα και στο λαιμό για να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Σύσφιξη: κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κρέμα προσώπου στην περιοχή του λαιμού και του μπούστου, για να την κάνετε να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και παράλληλα να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, κάντε μασάζ. Ακουμπήστε την παλάμη του ενός χεριού σας πάνω στη βάση του ντεκολτέ και ανεβείτε μέχρι το πηγούνι ασκώντας ελαφριές ρυθμικές πιέσεις, που να αγκαλιάζουν το λαιμό. Έπειτα, περάστε στην πίσω πλευρά. Ξεκινήστε από τη βάση του αυχένα και με απαλά χτυπηματάκια κατεβείτε αργά προς τους ώμους, μέχρι όπου μπορείτε να φθάσετε.

Απολέπιση: κάνετε απολέπιση στο λαιμό και στην περιοχή του μπούστου καθώς αφενός θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και αφετέρου θα γίνεται καλύτερα η διείσδυση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η απολέπιση θα αφήσει το δέρμα σας απαλό, λείο και λαμπερό.

Μασάζ και άσκηση: η περιοχή του λαιμού και του μπούστου χρειάζεται άσκηση και μασάζ. Σκύψτε το πηγούνι σας μπροστά και στη συνέχεια τεντώστε προς τα πάνω τον αυχένα σας, σαν να προσπαθείτε να ψηλώσετε. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 10 φορές τη μέρα για να τονώσετε τους μυς της περιοχής. Προσοχή! Οι κινήσεις σας θα πρέπει ανοδικές διαφορετικά ευνοείται ο σχηματισμός διπλοσάγονου και η μυϊκή χαλάρωση.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς