Θέλετε να λάμπετε κι όχι να γυαλίζετε!

Το να φροντίζεις ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει πρόκληση, ειδικά εάν είναι μεικτό που σημαίνει λιπαρότητα στις περιοχές μέτωπο, μύτη, πηγούνι (ζώνη Τ) και πιο ξηρό στα υπόλοιπα σημεία. Το δέρμα που είναι λιπαρό επίσης τείνει να έχει εμφανείς πόρους που μπορεί να φράζουν και έτσι να δημιουργούνται σπυράκια. Πάντως τα καλά νέα για εσάς που έχετε λιπαρό δέρμα είναι ότι δε θα αποκτήσετε έντονες ρυτίδες μεγαλώνοντας. Η σωστή φροντίδα του είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγετε τα σπυράκια και να μετριάσετε τη γυαλάδα. Μάθετε πως!

Να πλένετε το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα με ένα σαπούνι σε μορφή gel. Αποφύγετε σαπούνια που ενδείκνυται για ενυδάτωση και καθώς πλένεστε μην τρίβετε το δέρμα σας πολύ γιατί έτσι διεγείρετε περισσότερο τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα.

Χρησιμοποιήστε ένα Toner, με το οποίο θα σκουπίσετε απαλά το δέρμα σας αφού το πλύνετε, ώστε να απομακρύνετε οτιδήποτε δεν έφυγε με το πλύσιμο.

Για ενυδάτωση χρησιμοποιήστε ελαφριά λοσιόν ή κρέμα σε μορφή gel. Αποφύγετε τις πυκνές, βαριές κρέμες ενώ σε ξηρά σημεία χρησιμοποιήστε ελάχιστη τοπικά.

Μια με δύο φορές την εβδομάδα κάντε απολέπιση. Προτιμήστε ένα απολεπιστικό προϊόν με οξέα φρούτων και όχι με κόκκους. Τα scrub με κόκκους απαιτούν να κάνετε μασάζ για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και έτσι ερεθίζεται το δέρμα σας ενώ μια μάσκα απολέπισης με οξέα θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλέσει σπυράκια ή ερεθισμούς.

Χρησιμοποιήστε μάσκα ομορφιάς μια φορά την εβδομάδα, η οποία θα απορροφήσει τη λιπαρότητα του δέρματός σας. Όσες περιέχουν άργιλο είναι πιο κατάλληλες.

Θυμηθείτε ότι ένα λιπαρό δέρμα είναι εξ ορισμού ευαίσθητο, συνεπώς προτιμήστε απαλά προϊόντα, μη επιθετικά που δε θα το ξηράνουν και συγχρόνως θα έχουν ελαφριά σύνθεση.