Οδηγός περιποίησης!

Όταν πρόκειται για την περιποίηση και την υγεία της γυναικείας επιδερμίδας υπάρχει πληθώρα προϊόντων, τα οποία εξυπηρετούν τις διάφορες ανάγκες της και τους διαφορετικούς τύπους της. Κι αν αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς, το πρώτο βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά σε ένα καλύτερο δέρμα είναι να γνωρίζετε τι είναι το καθένα και πώς λειτουργεί!

Προϊόντα ντεμακιγιάζ: δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την περιποίησή μας καθώς αποτελεί τη βάση για καθαρότερο δέρμα. Το μακιγιάζ πρέπει πάντα να απομακρύνεται σωστά χωρίς παράλειψη και βιασύνη ώστε να βοηθήσουμε την επιδερμίδα να δράσει μόνη της ακόμα και αν δε θέλουμε να εφαρμόσουμε κάποια κρέμα.

Απολέπιση: είναι η διαδικασία που απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και αυτό το κάνουμε είτε με scrub είτε με ειδικές μάσκες απολέπισης που περιέχουν οξέα.

Μάσκες: είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την επιδερμίδα και σίγουρα μπορούμε μια φορά την εβδομάδα να τις εφαρμόσουμε. Προσφέρουν οφέλη μέσα σε λίγη ώρα και τονώνουν το δέρμα μας. Πλέον υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη όπως για καθαρισμό, για ενυδάτωση ή απολέπιση που μπορούμε είτε να αγοράσουμε είτε να φτιάξουμε με φυσικά υλικά όπως φρούτα και λαχανικά.

Toner: είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα προϊόντα καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό λόγω του ότι κάποια περιέχουν οινόπνευμα. Όμως αποτελούν ένα επιπλέον βήμα για καλύτερο καθαρισμό της επιφάνειας του δέρματος καθώς απομακρύνουν κάθε υπόλειμμα από σκόνη ή σαπούνι και εξισορροπούν το ph της επιδερμίδας. Επιλέγοντας κάποιο με ενεργά συστατικά όπως η αλόη ή το υαλουρονικό οξύ θα κάνει τη διαφορά!

Serum: ή ορός! Η ουσία αυτού του προϊόντος είναι ότι έχει σε υψηλή περιεκτικότητα τα ενεργά συστατικά του ενώ η υφή του είναι αρκετά λεπτή για να εισχωρεί στην επιδερμίδα. Δεν αποτελούν αντικαταστάτη μιας απλής κρέμας προσώπου αλλά συμπληρωματικό προϊόν και πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται πριν την εφαρμογή κρέμας.

Κρέμα προσώπου: μετά τον καθαρισμό είναι η βάση για μια καλή περιποίηση του δέρματος. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε κάποια σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας αλλά και την ώρα της ημέρας καθώς κάποιες κρέμες όπως αυτές με οξέα ή βιταμίνη C δεν πρέπει να φοριούνται τις ώρες ηλιοφάνειας. Επίσης, είναι σημαντικό ενάντια στη γήρανση να προτιμήσουμε κρέμες με SPF 20+ για τις πρωινές ώρες.

Κρέμα ματιών: η χρήση της ίδιας κρέμας που έχουμε για το υπόλοιπο πρόσωπο δεν ενδείκνυται και για τα μάτια μας γιατί η περιοχή αυτή έχει άλλο πάχος επιδερμίδας και είναι πολύ πιο ευαίσθητη. Από τα 20 και μετά, η ενυδάτωσή της πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την περιποίησή μας.

Ακολουθήστε σωστά τον τρόπο χρήσης κάθε προϊόντος, δίνοντας βάση στην περιοχή που είναι κατάλληλο, στη συχνότητα που πρέπει να εφαρμόζεται καθώς και τον τρόπο εφαρμογής.