Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αλόη;

Το φυτό της αλόης έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και περιέχεται σε αρκετά καλλυντικά προϊόντα. Είναι πολύ καλύτερο όμως να τη χρησιμοποιήσουμε σε πρωτογενή μορφή απλά διατηρώντας μια γλάστρα αλόης στο μπαλκόνι μας και κόβοντας κάθε φορά την ποσότητα που θέλουμε. Μάθετε που μπορεί να μας βοηθήσει!

Τα φύλλα aloe vera είναι χοντρά και σκληρά και όταν τα κόψουμε, περιέχουν ένα διαφανές gel το οποίο ενδείκνυται για διάφορες θεραπείες όπως για παράδειγμα για το έγκαυμα αλλά και για την περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας, ειδικά αυτής με τάση ακμής.

Μαλλιά: η διαφανής γέλη αλόης μπορεί να λειάνει την επιφάνεια της τρίχας, να την κάνει πιο μαλακή ενώ παράλληλα θωρακίζει την ενυδάτωση. Επίσης, καταπραΰνει ερεθισμούς του δέρματος του κεφαλιού.

Ενυδάτωση: ειδικά το χειμώνα η επιδερμίδα του σώματος γίνεται ακόμα πιο ξηρή. Εφαρμόστε καθημερινά gel αλόης στα σημεία που αντιμετωπίζετε μεγαλύτερη ξηρότητα.

Ακμή: η αντιμικροβιακή δράση και οι επουλωτικές ιδιότητες της αλόης είναι εξαιρετικά δυνατές. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τις κοκκινίλες σε ένα δέρμα με ακμή ενώ δε θα επιβαρύνει την ακνεϊκή επιδερμίδα. 

 

Δείτε επίσης: 

Περιποίηση με το φρούτο των Χριστουγέννων!