Τα κόκκινα χείλη!

Δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για γιορτές και να λείπει το κόκκινο χρώμα από το μακιγιάζ. Αν και ο τόνος αυτός, μπορεί να σας φαίνεται τρομακτικός, μπορεί να μεταμορφώσει ένα απλό look σε επίσημο, μόνο με μια κίνηση. Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν τις γιορτινές ημέρες!

Το κόκκινο χρώμα δεν είναι μόνο ένα: υπάρχουν πολλοί τόνοι του κόκκινου, που καθένας ταιριάζει καλύτερα σε διαφορετικές επιδερμίδες, Πριν βιαστείτε λοιπόν να απορρίψετε αυτό το χρώμα λόγω της έντασης του, δοκιμάστε να βρείτε το κατάλληλο κόκκινο ανάλογα με τον τόνο του δέρματος σας.

Η υφή: ένας ασφαλής τρόπος να δοκιμάσετε το κόκκινο αν δε συνηθίζετε τόσο έντονες αποχρώσεις, είναι να προτιμήσετε μια ημι-διαφανή υφή η οποία θα δώσει την κόκκινη χρώση στα χείλη αλλά παράλληλα επιτρέπει να φανεί το φυσικό του χρώμα. Να θυμάστε όμως ότι αυτές οι υφές δεν έχουν τόση μεγάλη διάρκεια όπως μια matte και opaque αλλά είναι πιο εύκολες και γρήγορες στην εφαρμογή.
Αντίθετα, αν προτιμήσετε μια opaque-matte υφή, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή εφαρμογή του κραγιόν ώστε όχι μόνο να τονίσετε τα χείλη αλλά και να πετύχετε διάρκεια στο αποτέλεσμα!. Επίσης, το glossy τελείωμα θα δώσει μια επιπλέον λάμψη και μπορείτε να μετατρέψετε κάθε matte κραγιόν εφαρμόζοντας στο τέλος ένα διαφανές gloss με ταμποναριστές κινήσεις. 

Πώς να το συνδυάσετε: ό,τι τόνο ή υφή του κόκκινου επιλέξετε, έχετε δυο εναλλακτικές. 1. Να κρατήσετε τα μάτια και τα μάγουλα σε φυσικούς ροδακινί τόνους, εφαρμόζοντας μια σκιά σε ουδέτερο χρώμα και ελάχιστη μαύρη μάσκαρα ενώ το bronzer σας ή ένα αντίστοιχο ρουζ είναι αρκετά για να τονίσουν το πρόσωπο χωρίς να αποσπάσουν την προσοχή από τα χείλη.

2. Για ένα πιο retro look, μπορείτε να υιοθετήσετε τον κλασικό συνδυασμό, με μια μαύρη λεπτή γραμμή eyeliner και αρκετή μάσκαρα ενώ στα μάγουλα να εφαρμόσετε απαλό ροζ-τριανταφυλλί ρουζ.

 

Τι δεν πρέπει να κάνετε: αν επιλέξετε το κόκκινο κραγιόν, αποφύγετε τόνους του πράσινου και του μωβ στα μάτια, καθώς και τα κόκκινα νύχια γιατί το look θα θυμίζει μια άλλη εποχή. Επίσης, αν θέλετε ένα σοφιστικέ αποτέλεσμα, μη συνδυάσετε το κόκκινο κραγιόν σας με βαρύ και σκούρο μακιγιάζ ματιών όπως ένα μαύρο smokey eye.

Αν θέλετε να δώσετε ένα twist στην κλασική version αυτού του look, δοκιμάστε ένα ροζ lip-gloss με μπλε ιριδισμό σε ελάχιστη ποσότητα, μόνο στο κέντρο των χειλιών!

 Δείτε επίσης

Πώς να κάνετε τα χείλη σας πιο "γεμάτα"!