Ποια συστατικά περιποίησης δεν πρέπει να αναμειγνύονται;

Θα μπορούσε η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σας να βάζει το δέρμα σας σε κίνδυνο; Κάθε δερματολόγος και αισθητικός έχει τη δική του άποψη όταν πρόκειται για το συνδυασμό διάφορων συστατικών. Μερικοί υποστηρίζουν ότι κάποιες ουσίες δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται και πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μόνες τους ενώ άλλοι το θεωρούν ασφαλές εφόσον εφαρμόζονται διαφορετικές ώρες της ημέρας. Μάθετε ποια συστατικά πρέπει να προσέχετε!

ΑHA: τα άλφα υδροξέα δεν πρέπει να αναμειγνύονται με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, λόγω της υψηλής οξύτητας και των δύο συστατικών μπορεί να αυξηθεί ο ερεθισμός της επιδερμίδας και να δημιουργηθεί ξηρότητα.

Πεπτίδια χαλκού: αυτό το συστατικό που περιέχεται σε αρκετές κρέμες βοηθάει στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, απαραίτητες ουσίες για την επούλωση και ανάπλαση του δέρματος. Όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C, κάθε μια από αυτές τις δύο ουσίες απενεργοποιεί τις ιδιότητες της άλλης.

Υπεροξείδιο του βενζολίου: η ουσία είναι γνωστή για τη δράση της κατά της ακμής αλλά όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με κρέμες που περιέχουν ρετινόλη, τότε δε λειτουργεί καμία ιδιότητα από τις δύο αυτές ουσίες. Το υπεροξείδιο του βενζολίου και η ρετινόλη έχουν ξηραντικές και απολεπιστικές ιδιότητες όταν συνδυαστούν και μπορεί να προκαλέσουν έντονο ξεφλούδισμα και ερεθισμό και κηλίδες.

Ρετινόλη και AHA: και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία νέου κολλαγόνου αλλά χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους. Μπορούν να συνδυαστούν, αρκεί το δέρμα να μην είναι ευαίσθητο ή να εφαρμοστούν διαφορετικές ώρες όπως τα AHA το πρωί και η ρετινόλη το βράδυ. Φυσικά η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη, καθώς και οι δυο ουσίες κάνουν το δέρμα ευάλωτο στις ακτίνες UV.

Δείτε επίσης: 

Τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά!