Μπορεί να είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει πολύ περισσότερο τον ανδρικό πληθυσμό ωστόσο εμφανίζεται αρκετά συχνά και στις γυναίκες. Η τριχόπτωση προκαλείται από διάφορα αίτια κυρίως ενδογενή όπως οι ασθένειες, ορμονικές διαταραχές, απότομη απώλεια βάρους, άγχος, ηλικία, κληρονομικότητα είναι μόνο κάποια από αυτά. Η διατροφή μας αποτελεί πρόληψη και θεραπεία για αυτή την ανεπιθύμητη πάθηση και όταν είναι σωστή και ισορροπημένη μπορούμε καταπολεμήσουμε την πτώση των μαλλιών. Μάθετε ποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία θα κάνουν τη διαφορά!
Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία:
Σίδηρος
Τα αδύναμα μαλλιά συνήθως οφείλονται σε έλλειψη σιδήρου. Θα πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στη διατροφή σας κόκκινο κρέας, φακές και συκώτι.
Χαλκός και ψευδάργυρος
Σημαντικές πηγές ψευδάργυρου είναι τα μανιτάρια και τα θαλασσινά ενώ τα φασόλια, η μαύρη σοκολάτα και οι ξηροί καρποί αποτελούν τροφές πλούσιες σε χαλκό.
Φυλλικό οξύ
Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι το συκώτι, το λάχανο, το μαρούλι, τα φασόλια και τα νεφρά.
Βιταμίνη Α
Το συκώτι, ο σολομός, ο ξιφίας, τα κολοκύθια, τα καρότα, τα βερίκοκα και τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν βιταμίνη Α, μια βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία της τρίχας.
Βιταμίνη Ε
Θα τη βρείτε στους ξηρούς καρπούς, τα αβγά, τα σιτηρά, τις σαλάτες και τα μαγειρικά έλαια.
Βιταμίνη C
Σημαντικές πηγές βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το σέλινο και οι πιπεριές.