Το μικρό μαύρο φόρεμα

Μπορεί να το έχετε πολλά χρόνια στη ντουλάπα σας αλλά μην το υποτιμάτε. Είναι αυτό που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση τη στιγμή που έχετε απελπιστεί για το τι θα φορέσετε. Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι πολύτιμο! Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι κάθε χρόνο το συμπεριλαμβάνουν στη νέα τους κολεξιόν.

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι το διαχρονικότερο κομμάτι στην ιστορία της μόδας και αποτελεί σύμβολο κομψότητας και φινέτσας. Το πρώτο εμφανίστηκε το 1926 στο εξώφυλλο της Vogue σχεδιασμένο από την Κοκό Σανέλ. Ήταν πολύ απλό, με μακριά μανίκια και μήκος μέχρι τα γόνατα. Βέβαια ήταν αρκετά προκλητικό για την εποχή τόσο για το μήκος  όσο για το χρώμα του, το οποίο φορούσαν αποκλειστικά οι χήρες.

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι ένα βασικό κομμάτι που πρέπει να διαθέτει η γκαρνταρόμπα σας. Μακρύ, κοντό, μίντι, κοντομάνικο ή όχι, με V, λαιμόκοψη ή χαμόγελο σε συνδυασμό με τα ανάλογα αξεσουάρ μπορεί να φορεθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση, διασφαλίζοντας σας μια στυλάτη εμφάνιση.
Φορέστε το με εντυπωσιακά κοσμήματα και ψηλοτάκουνες γόβες στη βραδινή σας έξοδο, με δερμάτινο τζάκετ και μποτάκια στο γραφείο ακόμα και με μπαλαρίνες στον απογευματινό σας καφέ. Το μικρό μαύρο φόρεμα δε θα σας απογοητεύσει ποτέ!