Οι πιο stylish ταινίες!

Ο κινηματογράφος δίνει τη δυνατότητα στους ηθοποιούς όχι απλά να γίνουν stars αλλά μερικές φορές να ξεχωρίσουν ως  fashion icons. Hepburn, Kelly, Deneuve, Farrow, Roberts, Stone είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες star του Χόλιγουντ οι οποίες μας έχουν εμπνεύσει με τις stylish εμφανίσεις τους στη μεγάλη οθόνη. Ξεχωρίσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα πιο iconic looks που έχουν γράψει ιστορία στον κινηματογράφο.  

La dolce vita

Η εικόνα της Anita Ekberg με το μαύρο φόρεμα στη Fontana di Trevi είναι μία από τις πιο αξέχαστες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Fellini σε συνέντευξή του είχε ισχυριστεί ότι το Balenciaga φόρεμα ήταν για αυτόν πηγή έμπνευσης.

Dr No

Το λευκό μπικίνι με τη ζώνη που φοράει η εκρηκτική Ursula Andress στην ταινία "Dr No" είναι ίσως το πιο διάσημο μαγιό στον κινηματογράφο.Το 2001 το iconic μπικίνι πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 35.000 λιρών.

Basic Instict

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή όπου η Sharon Stone ντυμένη στα λευκά αλλάζοντας πόδι αποκαλύπτει ότι δε φοράει εσώρουχο! Το λευκό φόρεμα σχεδιάστηκε από την Ellen Mirojnick, η οποία όπως είχε αναφέρει, στη συγκεκριμένη σκηνή η Catherine ήθελε να θυμίζει τις ξανθιές, απόμακρες σχεδόν παγωμένες πρωταγωνίστριες του Hitchcock.

Gilda

Στην ταινία "Gilda" η Rita Hayworth φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και ένα ζευγάρι γάντια αφήνει άφωνο τον ανδρικό πληθυσμό που τη βλέπει να κάνει στριπτίζ στη διάσημη σκηνή. Το φόρεμα σχεδιάστηκε από τον αμερικανό Jean Louis, με τον οποίο η Rita συνεργάστηκε συνολικά σε εννέα ταινίες ενώ ήταν υπεύθυνος για την εικόνα της.

Rear Window

Αν και η Grace δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη ταινία και τα πέντε κοστούμια με τα οποία εμφανίστηκε έχουν μείνει στην ιστορία. Full skirts, εφαρμοστά top, γάντια μέχρι τον αγκώνα, μαργαριτάρια και η Hermes τσάντα. Η σχεδιάστρια των κοστουμιών Edith Head βραβεύτηκε με Oscar για τα κοστούμια της.

The fifth element

Ο Jean Paul Gaultie σχεδίασε 954 φουτουριστικά κοστούμια ενώ ήταν καθημερινά παρών στα γυρίσματα προκειμένου να είναι σίγουρος ότι τα outfits ήταν όπως τα είχε προβλέψει.

Rosemary’s Baby

Τα ρούχα που φοράει η Mia Farrow στην ταινία συμβαδίζουν απόλυτα με το στυλ της, η οποία υπήρξε fashion icon τη δεκαετία του ’60 με τα φορέματα σε γραμμή Α, τους γιακάδες peter pan και την προτίμηση σε φωτεινά χρώματα. Το κούρεμα της στην ταινία άφησε εποχή και πρόκειται για δημιούργημα του θρυλικού κομμωτή Vidal Sassoon.

The seven year itch

Το λευκό πλισέ φόρεμα που φοράει η Marilyn Monroe στην ταινία "The Seven Year Itch" θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο ρούχο στην ιστορία του κινηματογράφου. Το "φόρεμα του μετρό", όπως είναι γνωστό, σχεδιάστηκε από τον αμερικανό William Travilla και το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων! Αρχικά η περίφημη σκηνή ήταν να γυριστεί στη Lexington Avenue του Manhattan αλλά επειδή η Marilyn χρειάστηκε πολλές φορές να την επαναλάβει δεδομένου ότι οι περαστικοί σφύριζαν και φώναζαν τελικά ολοκληρώθηκε σε studio.

Dr Zhivago

Στην ταινία η Julie Christie κόβει την ανάσα όλων των γυναικών με τις εμφανίσεις της με γούνινα παλτά, καπέλα και ρομαντικά λευκά φορέματα. Η ταινία κέρδισε πέντε Oscar μεταξύ των οποίων και για Καλύτερα Κοστούμια.

Casino

H Sharon κέρδισε Oscar για το ρόλο της ως Ginger αλλά και τα ρούχα που φόρεσε πραγματικά έκλεψαν την παράσταση. Ο προϋπολογισμός της ταινίας για τα κοστούμια ανήλθε στο 1 εκατομμύριο δολάρια με τη Sharon να αλλάζει 40 κοστούμια.

A Single man

Με το σχεδιαστή μόδας Tom Ford να είναι πίσω από την ταινία δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξεχωρίσει. Ο σχεδιαστής ζήτησε από την κορυφαία στυλίστρια Arianne Phillips να σχεδιάσει τα κοστούμια με αποτέλεσμα ο γυναικείος πληθυσμός να παραβλέψει την εξαιρετική ερμηνεία της Julianne Moore και να επικεντρωθεί στα υπέροχα ρούχα της.

 

Pretty woman

Παρά το γεγονός ότι η Julia Roberts υποδύεται μία πόρνη πολλά από τα outfits έγιναν iconic με πιο ξεχωριστό το καφέ πουά σύνολο συνδυασμένο με το καπέλο και τα γάντια. Η ηθοποιός θα πρέπει να επισημάνουμε πως το συγκεκριμένο outfit το έχει στην προσωπική της γκαρνταρόμπα.

Roman Holiday

Μπορεί το "Breakfast at Tiffany's" να είναι η αγαπημένη ταινία μας με την Audrey Hepburn αλλά εξίσου iconic είναι και τα σικάτα fifties outfits με τα οποία εμφανίζεται η ηθοποιός στο "Roman Holiday". Στο τέλος της παραγωγής η Paramount χάρισε στην Audrey ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα από την ταινία.

Belle de Jour

Ποια μπορεί να ξεχάσει τα απόλυτα θηλυκά outfits της Catherine Deneuve στην ταινία του Luis Buñuel; Pencil φούστες, μεταξωτές μπλούζες και τακούνια στιλέτο…Όλα επιλογές του Yves Saint Laurent. Έκτοτε ο σχεδιαστής με την ηθοποιό έγιναν φίλοι και η Catherine αρνιόταν να συνεργαστεί με άλλον στις ταινίες που ακολούθησαν.