Πώς να επιλέξετε το σωστό shift φόρεμα για το σωματότυπό σας!

Το shift φόρεμα, το κοντό και αμάνικο φόρεμα δηλαδή που μας έρχεται από τη δεκαετία του '60 είναι ένα κομψό και κλασικό κομμάτι απαραίτητο σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδανικό για τις εμφανίσεις στο γραφείο, οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας μας έχουν παρουσιάσει πολλά νέα στυλ, κοψίματα αλλά και τρόπους να το φορέσουμε, έτσι έχουμε αρχίσει να το επιλέγουμε ακόμα και για τις βραδινές μας εμφανίσεις. Το σωστό shift φόρεμα μπορεί να σας σώσει όλες εκείνες τις φορές που κοιτάτε με τις ώρες τη ντουλάπα σας και δε μπορείτε να αποφασίσετε τι να φορέσετε. Θέλετε να μάθετε ποιο σας ταιριάζει με βάση το σωματότυπό σας;

Εάν έχετε σωματότυπο αχλάδι…

Το φόρεμά σας θα πρέπει να είναι σε γραμμή Α, στενό στη μέση ή το κάτω μέρος να είναι αρκετά φαρδύ ώστε να μην τραβάει την προσοχή στην προβληματική περιοχή. Το μήκος του θα πρέπει να είναι πάντα πάνω από το γόνατο, ξεκινώντας από το σημείο που τα πόδια σας είναι πιο λεπτά. Επίσης, ιδανικά το φόρεμα σας θα πρέπει στο πάνω μέρος να έχει κάποια λεπτομέρεια, όπως βολάν, προκειμένου να σας προσθέσει όγκο ώστε να υπάρχει αρμονία στη σιλουέτα σας.

Εάν έχετε σωματότυπο μήλο...

Δεδομένου ότι η προβληματική περιοχή είναι η κοιλίτσα σας, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα φόρεμα το οποίο δε θα είναι εφαρμοστό στο συγκεκριμένο σημείο και θα αναδεικνύει τα δυνατά σας σημεία που είναι τα υπέροχα λεπτά σας πόδια. Επίσης, το φόρεμά σας θα πρέπει να έχει ένα τολμηρό ντεκολτέ ενώ θα πρέπει να προσανατολιστείτε σε πιο σκούρα χρώματα τα οποία θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο αδύνατη.

Εάν έχετε σωματότυπο κλεψύδρα...

Το shift φόρεμα θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Η προτεραιότητά σας είναι να επιλέξετε ένα φόρεμα το οποίο θα αναδείξει τη λεπτή σας μέση, οπότε αποφύγετε τις φαρδιές γραμμές και τονίστε τη περισσότερο φορώντας ζώνες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα με ντεκολτέ ενώ θα σας κολακεύσει ιδιαίτερα η γραμμή Α. Σε ό,τι αφορά το μήκος θα πρέπει να είναι πάνω από το γόνατο.