Τι να φορέσετε στο job interview

Είσαστε έμπειρη στη δουλειά σας, γνωρίζετε πως θα αναδείξετε τα προσόντα σας και διαθέτετε ένα τέλειο βιογραφικό. Είναι αρκετά όλα αυτά για να εξασφαλίσετε τη δουλειά των ονείρων σας; Η αλήθεια είναι οτι αν και έχετε όλες τις προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο interview, υπάρχει και κάτι ακόμα που αν το κάνετε σωστά θα σας δώσει σίγουρα πόντους. Μία σωστή για την περίσταση εμφάνιση! Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή ώστε να ξεχωρίσετε και να εντυπωσιάσετε με το επαγγελματικό αλλά άκρως θηλυκό ντύσιμό σας.

Προτιμήστε κάτι κλασικό

Μια από τις πιο σωστές επιλογές είναι το ταγιέρ ή το κοστούμι, όχι όμως σε οποιαδήποτε απόχρωση. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δηλώσετε πως το αγαπημένο σας χρώμα είναι το φούξια. Στη θέση σας θα προτιμούσαμε το μαύρο, το γκρι ή το μπλε σκούρο χρώμα που αποπνέουν επαγγελματισμό. Τα ρούχα σας πρέπει να σας εφαρμόζουν τέλεια και το επισημαίνουμε αυτό καθώς δεν υπάρχει πιο άσχημη εικόνα από ένα σακάκι που σας είναι μικρό και έχει κοντά μανίκια. Επίσης, εάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το παντελόνι ή η φούστα σας, σας στενεύουν τόσο που δε μπορείτε να αναπνεύσετε, σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε άβολα. Τέλος, φροντίστε να μην είσαστε αποκαλυπτικές. Προσέξτε η φούστα σας να έχει το σωστό μήκος που είναι μέχρι το γόνατο και η μπλούζα ή το πουκάμισό σας να μην έχουν βαθύ ντεκολτέ. 

Κάντε τη διαφορά με ένα εντυπωσιακό σε έντονο χρώμα αξεσουάρ.

Ενώ το στυλ σας θα πρέπει να είναι κλασικό, προσθέστε ένα ξεχωριστό κομμάτι στην εμφάνισή σας. Δοκιμάστε να τυλίξετε ένα χρωματιστό φουλάρι γύρω από το λαιμό σας που θα φωτίσει το πρόσωπό σας και θα σας προσφέρει λάμψη. Όσον αφορά στα σκουλαρίκια, το κολιέ και τα δαχτυλίδια φροντίστε να είναι διακριτικά.

Ξεχάστε τις γόβες στιλέτο

Ναι, ξέρουμε ότι η Carrie δεν αποχωριζόταν τις ψηλοτάκουνες γόβες της ούτε στα επαγγελματικά της ραντεβού, ωστόσο εσείς κάντε την καρδιά σας πέτρα και φορέσετε μία απλή κλασική γόβα με μέτριο τακούνι.

Προσοχή στο μακιγιάζ και τα μαλλιά

Σίγουρα έχετε βαρεθεί να ακούτε αυτόν τον κανόνα αλλά πιστέψτε μας είναι πολύ βασικός εάν θέλετε να είναι επιτυχημένη η πρώτη σας γνωριμία με το κατά πάσα πιθανότητα μελλοντικό αφεντικό σας. Τα χέρια σας πρέπει να είναι περιποιημένα και τα νύχια σας να έχουν ένα απαλό χρώμα. Σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ σας, σκουρόχρωμες σκιές, eyeliner και έντονα κραγιόν αφήστε τα για το βράδυ που θα βγείτε. Στο επαγγελματικό ραντεβού πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν πιο natural μακιγιάζ και τα μαλλιά σας να είναι περιποιημένα.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες σίγουρα θα έχετε μία εμφάνιση κομψή και επαγγελματική ωστόσο κάτι πολύ σημαντικό είναι να έχετε αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο αξεσουάρ σας!