Όταν η μόδα γίνεται τέχνη…

Όταν η μόδα αποτελεί έμπνευση για τους καλλιτέχνες και τελικά μετατρέπεται σε τέχνη, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι ξεχωριστές δημιουργίες του Jum Nakao και του Atton Conrad είναι βασισμένες στο φως και το χαρτί. Ο μεν Nakao έχει επιλέξει να ντύνει τα μοντέλα του με χάρτινα φορέματα και ο δε Conrad με δέσμες φωτός. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι μαγευτικό και πραγματικά οι δύο καλλιτέχνες εντυπωσιάζουν με τη φαντασία τους. 

Φορέματα από χαρτί...

Ο Βραζιλιάνος με Ιαπωνική καταγωγή σχεδιαστής Jum Nakao (www.jumnakao.com) έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη μόδα: υψηλή ραπτική από χαρτί. Φούστες, φορέματα, μπλούζες που δυστυχώς δε μπορούν να φορεθούν ωστόσο δίνουν μία άλλη έννοια στο σχέδιο μόδας.

O Jum Nakao, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Τέχνης και Μόδας στη Βραζιλία και έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Nike κυκλοφορώντας συλλογή με την υπογραφή του, παρουσιάζει σχέδια εμπνευσμένα από τον 18o αιώνα.

  

Παρόλο που για τη συγκεκριμένη κολεξιόν χρειάστηκε ένα τόνο χαρτί και 700 ώρες δουλειάς, στο τέλος της επίδειξης καταστράφηκαν όλες οι δημιουργίες του θέλοντας να επισημάνει πως η μόδα είναι μέσο κι όχι αυτοσκοπός.

Φορέματα από φως...

Ο Λονδρέζος φωτογράφος Atton Conrad (www.attonconrad.com) συνδυάζει τη μόδα με την τεχνική του light painting δημιουργώντας μία εντυπωσιακή ψευδαίσθηση.

Τα μοντέλα φωτογραφίζονται χωρίς ρούχα αλλά όταν μετακινείται η πηγή φωτός ή η θέση της κάμερας, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δημιουργήσει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.