10 χρόνια Vassilis Emmanuel Zoulias

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια όπου παρουσίασε την καινούρια του συλλογή για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013, γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια του στο χώρο της μόδας ως designer.

Η θηλυκή σιλουέτα, η κομψή αισθητική, τα υπέροχα υφάσματα αλλά και οι γυναίκες εκείνες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική βιομηχανία της μόδας συνέθεσαν ένα μοναδικό catwalk. Η Δωροθέα Μερκούρη, η Βίκυ Κουλιανού, η Βίκυ Καγιά, η Δήμητρα Κωστάκη και η Όλγα Κυπριώτου έλαμψαν μέσα στις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια, συνδυάζοντας τον αισθησιασμό που τις διακρίνει με μία αιθέρια χιτσκοκική "ψυχρότητα". Τα μοντέλα αφέθηκαν στα έμπειρα χέρια του Δημήτρη Γιαννέτου, επίσημου Hair Stylist της L’OREAL Paris με τη λακ ELNETT που απογείωσε το look τους και τους χάρισε υπέροχα μαλλιά και στους makeup artists της Shiseido για το μακιγιάζ τους.

H fresh προσέγγιση του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια πάνω στην αγαπημένη ρετρό αισθητική του περιλαμβάνει φόρμες που τονίζουν τη μέση, διακριτικές, φινετσάτες lingerie/bustier αναφορές, στράπλες μπούστα και φούστες είτε εφαρμοστές, συνεχίζοντας το αγκάλιασμα μέχρι τη γάμπα σε κοκτέιλ μήκος, είτε full skirts σε fifties στυλ. Η σιλουέτα του Βασίλη Ζούλια υλοποιήθηκε μέσα από φίνα υλικά -μεταξωτό τούλι σαν cotton candy, μεταξωτές δαντέλες, satin duchesse, gazar- και μια παλέτα πλούσια, αληθινά γιορταστική -σε μαύρο, ιβουάρ, γλυκές παστέλ αποχρώσεις ζαχαρωτών, powder pink αλλά και έντονο φούξια και κίτρινο- την οποία ολοκλήρωσαν τα αγαπημένα μοτίβα του designer: μεγάλα καρό, μεγάλα πουά, εντυπωσιακά florals.

Στην εορταστική αυτή επίδειξη τη δική του artistic πινελιά προσέθεσε και ο Περικλής Κονδυλάτος, στολίζοντας τις γόβες που ολοκλήρωσαν τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή με ιδιαίτερα κοσμήματα και σχέδια.