Ποιες είναι οι κατάλληλες μπότες για εσάς

Μπότες ιππασίας, ankle boots, γαλότσες, μπότες με τακούνι στιλέτο, καουμπόικες, military, δερμάτινες, suede αλλά και λουστρίνι...Είναι όλες τους υπέροχες και αντιπροσωπεύουν ένα ξεχωριστό στυλ. Κάθε φορά που κάνουμε μια βολτα στις βιτρίνες και βλέπουμε τα δεκάδες σχέδια που κυκλοφορούν θέλουμε να τα αποκτήσουμε όλα. Οι μπότες ήταν, είναι και θα είναι η αδυναμία μας καθώς ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες δεν τις αποχωριζόμαστε σχεδόν από καμία μας εμφάνιση.

Στις casual εμφανίσεις μας συνήθως επιλέγουμε τις μπότες ιππασίας ή τις γαλότσες. Και στις δύο περιπτώσεις εξασφαλίζουμε την άνεση. Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να μην αναδεικνύει τη θηλυκότητά μας, προσδίδει όμως ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ. Οι ankle boots ως πιο ιδιαίτερες θα δώσουν μια trendy πινελιά στην εμφάνισή μας και θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Η μπότα όμως που πραγματικά αναδεικνύει τη σέξι πλευρά μας είναι εκείνη που καταλήγει λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Με αυτή τη μπότα δε θα περάσουμε σίγουρα απαρατήρητες...

Υπάρχουν όμως κάποιοι απαράβατοι κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να ακολουθείτε εάν θέλετε να δείχνετε υπέροχες φορώντας τις αγαπημένες σας μπότες. Δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε όλες μας όλα τα σχέδια, ακόμα και στις μπότες πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας το σωματότυπό μας.

Για να φορέσετε ankle boots με φούστα θα πρέπει να διαθέτετε ψηλά και λεπτά πόδια διαφορετικά θα δείχνουν κοντύτερα και πιο γεμάτα. Αν όμως θέλετε να τις συνδυάσετε με ένα skinny παντελόνι το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά καλό ακόμα και αν δεν είσαστε δύο μέτρα. 

Οταν φοράτε μπότες που φθάνουν λίγο πιο πάνω απο το γόνατο, η φούστα ή το φόρεμά σας θα πρέπει να είναι mini ή τουλάχιστον το μήκος να φθάνει λίγο πιο πάνω από τις μπότες. Βέβαια, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις extreme εμφανίσεις που θυμίζουν τη Julia Roberts στο "Pretty woman". Είναι υπερβολή να συνδυάσετε μία super mini φούστα με μπότες πάνω από γόνατο, το πιο πιθανό είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι λίγο κιτς. Αν όμως επιμένετε στο super mini τουλάχιστον φορέστε ένα οπάκ καλσόν.

Εάν είσαστε ιδιαίτερα λεπτοκαμωμένη αποφύγετε τις μπότες που φθάνουν μέχρι το γόνατο γιατί δε θα σας κολακεύσουν καθόλου. Προτιμήστε ένα ζευγάρι μέχρι τη μέση της γάμπας σας και φροντίστε να έχει ψηλό τακούνι.