Κάντε το…όπως η Twiggy!

Κάθε φορά που βλέπετε φωτογραφίες της Αγγλίδας top model της δεκαετίας του '60 Twiggy, εντυπωσιάζεστε από το άψογο στυλ της. Super mini φούστες-ανακάλυψη της σχεδιάστριας Mary Quant- συνδυασμένες με εφαρμοστές μπλούζες ζιβάγκο, mini φορέματα σε γραμμή A συνδυασμένα με flat μπότες ή ψηλοτάκουνα loafers ήταν οι πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της fashion icon που "φόρεσε" καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη το mod στυλ. Για εσάς που θέλετε να το υιοθετήσετε, ετοιμάσαμε μία λίστα με τα κομμάτια που πρέπει να διαθέτετε οπωσδήποτε στη ντουλάπα σας.

Το τέλειο boxy σακάκι

Ένα από τα πιο must have κομμάτια που πρέπει να έχετε στη ντουλάπα σας είναι το boxy σακάκι. Για πιο στυλάτες εμφανίσεις, προτιμήστε ένα σε έντονο χρώμα με όρθιο κολάρο, κάθετες τσέπες και φαρδιά μανίκια.

Ζιβάγκο

Η μπλούζα ζιβάγκο θα πρέπει να γίνει το αγαπημένο σας κομμάτι. Φροντίστε να είναι μονόχρωμη, εφαρμοστή πάνω σας και να έχει επίπεδη πλέξη. Φορέσετε τη με mini φούστες, με παντελόνια αλλά και μέσα από τα φορέματά σας για πιο αυθεντικό mod στυλ.

Παντελόνια

Τα παντελόνια σας πρέπει να είναι σε στενή ανδρική γραμμή και το μάκρος τους να φτάνει μέχρι τον αστράγαλο. Τα must χρώματα είναι το γκρι και φυσικά το μαύρο.

Flat μπότες

Οι μπότες σας θα πρέπει να φτάνουν μέχρι το γόνατο, να εφαρμόζουν τέλεια στη γάμπα σας και να έχουν το κλασικό τακούνι λίγων εκατοστών.

Παλτό

Στο παλτό θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει η γραμμή του να είναι Α και το μάκρος του να φτάνει λίγο πιο κάτω από τη φούστα ή το φόρεμά σας. Ένα παλτό σε μαύρο ή άσπρο χρώμα είναι η πιο ασφαλής επιλογή ωστόσο ένα πιο φωτεινό και λαμπερό χρώμα, όπως το κόκκινο, σίγουρα θα έκανε τη διαφορά στην εμφάνισή σας. Ό,τι χρώμα παλτό κι αν επιλέξετε φροντίστε να έχει κάποια χαριτωμένη λεπτομέρεια όπως ιδιαίτερα κουμπιά ή ένα μικρό κολάρο.

Mini φόρεμα

Είναι ίσως το πιο ωραίο κομμάτι του συγκεκριμένου στυλ. Φοριέται όλες τις ώρες και κολακεύει σχεδόν όλους τους σωματότυπους.

Προσοχή στις ρίγες

Οι mod ρίγες δεν έχουν καμία σχέση με τις "ναυτικές". Είναι πιο παχιές και συνήθως ο συνδυασμός είναι μαύρο- άσπρο. "Φορέστε" τις σε μπλούζες σε φαρδιά γραμμή ακόμα και σε πλεκτά φορέματα.

Φορέστε τα σωστά παπούτσια με τις mini φούστες

Flat μπότες, ψηλοτάκουνα loafers, γόβες στρογγυλές με ντεμοντέ πόρπες πρέπει να είναι οι επιλογές σας με τη mini sexy φούστα σας.