Italian look!

To Παρίσι είναι συνώνυμο της κομψότητας, η Νέα Υόρκη καθορίζει τις νέες τάσεις στη μόδα, το Λονδίνο βγάζει τους νέους σχεδιαστές ωστόσο το Μιλάνο ξεχωρίζει για τη φινέτσα του! Οι Ιταλοί σχεδιαστές ξέρουν να συνδυάζουν το μοντέρνο με το διαχρονικό, την κομψότητα με την εκκεντρικότητα ενώ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα. Στη χώρα, λοιπόν, των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας όπως ο Giorgio Armani και η Miuccia Prada δε γίνεται οι γυναίκες να μη γνωρίζουν από στυλ! Θέλετε να μάθετε τους βασικούς κανόνες του Ιταλικού στυλ;

Για τις Ιταλίδες πάνω από όλα μετράει η κομψότητα στην εμφάνισή τους κι όχι η άνεση που θα νιώσουν με κάποιο ρούχο. Αρκεί να σας πούμε ότι ακόμα και οι αστυνομικίνες εν ώρα υπηρεσίας φορούν τακούνια! Αν θέλετε λοιπόν να υιοθετήσετε το στυλ τους, βασικός κανόνας είναι τις φόρμες σας, τα φαρδιά τζιν και τα αθλητικά παπούτσια να τα κρύψετε στο πατάρι της ντουλάπας σας για να μη μπείτε ποτέ στον πειρασμό!

Τα βασικά κομμάτια στη γκαρνταρόμπα τους στην πλειοψηφία τους φέρουν την υπογραφή κάποιου μεγάλου σχεδιαστή, γνωρίζοντας ότι θα τα φορούν για πολλά πολλά χρόνια. Με μεγάλη ευχαρίστηση μία Ιταλίδα θα ξοδέψει τα τελευταία της ευρώ για να αγοράσει ένα κοστούμι Armani, ένα βραδινό φόρεμα Roberto Cavalli ή μια τσάντα Prada. Και τώρα που αναφερθήκαμε στην τσάντα, ένα από τα μυστικά της υπέροχης εμφάνισής τους είναι τα αξεσουάρ. Πάντα ολοκληρώνουν το look τους με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου, μια δερμάτινη ζώνη, με δαχτυλίδια και κολιέ που θα τους χαρίσουν λάμψη ή με ένα όμορφο φουλάρι.

Οι Ιταλίδες αναδεικνύουν τη θηλυκότητά τους χωρίς να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. Προτιμούν να φορέσουν ένα εφαρμοστό φόρεμα μέχρι το γόνατο και τις ψηλοτάκουνες γόβες τους ή ένα κολάν συνδυασμένο με ένα t-shirt, το μεσάτο σακάκι τους και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες παρά μία mini φούστα ή ένα σορτς. Οι φούστες τους δε, προτιμούν να είναι πένσιλ και αποφεύγουν όσο τίποτα άλλο τη γραμμή Α ή τις φούστες με πιέτες και τσέπες.

Και κάτι τελευταίο, εάν βρεθείτε ποτέ στην Ιταλία μην κυκλοφορήσετε με τα μαλλιά πιασμένα αλογοουρά, θα καταλάβουν όλοι ότι είσαστε τουρίστρια ακόμα κι αν έχετε ακολουθήσει όλους τους κανόνες του στυλ τους.