Οργανώστε τη ντουλάπα σας!

Σήμερα κοιμηθήκατε λίγο παραπάνω...Πεταχτήκατε από το κρεβάτι και τρέξατε στο μπάνιο...Κάνατε ένα γρήγορο ντους και κατευθυνθήκατε στη ντουλάπα...Σταθήκατε αρκετή ώρα μέχρι να δείτε τι θα φορέσετε και καθώς δε σας άρεσε τίποτα τραβήξατε το "γνωστό" τζιν από την κρεμάστρα, ανοίξατε το συρτάρι και πιάσατε το πρώτο t-shirt που βρήκατε και φεύγοντας ρίξατε πάνω σας το jacket που φορούσατε χθες...Γιατί; Γιατί δεν έχετε διαθέσει χρόνο να οργανώσετε τη ντουλάπα σας!

Εάν η ντουλάπα σας ήταν οργανωμένη, θα μπορούσατε να βρείτε στο λεπτό τι θα φορέσετε, με τι θα το συνδυάσετε, θα είχατε μια σαφή εικόνα για το τι διαθέτετε στη γκαρνταρόμπα σας, κάτι που σημαίνει ότι δε θα αγοράζατε το πέμπτο λευκό μπλουζάκι, και φυσικά θα γνωρίζατε που βρίσκεται εκείνη η μαύρη στενή σας φούστα που την ψάχνετε μήνες...Θέλετε κι άλλους λόγους; Πιάστε δουλειά!

Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε όλα τα ρούχα έξω. Υπάρχουν κάποια κομμάτια που δε σας κάνουν πια, δε σας αρέσουν ή είναι τόσο παλιά που ακόμα και τώρα που έχετε υιοθετήσει το vintage look δε μπορείτε να τα αξιοποιήσετε. Εάν γενικά συνδέεστε συναισθηματικά με πράγματα και δε σας πάει η καρδιά να τα χαρίσετε, βάλτε τα σε μια κούτα και κρύψτε τα στον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού σας. Στη συνέχεια χωρίστε τα ρούχα σας σε καθημερινά και σε πιο καλά που φοράτε στις εξόδους σας ή σε κάποια επίσημη περίσταση και τοποθετήστε τα ξεχωριστά στη ντουλάπα. Οπότε όταν ψάχνετε το πρωί για το λευκό σας πουκάμισο δε θα έχετε στη μέση το κοκτέιλ φόρεμα σας. Χωρίστε τα ρούχα σας ανά είδος και κρεμάστε τα χωριστά. Οι φούστες με τις φούστες και τα παντελόνια με τα παντελόνια. Πουλόβερ, μπλούζες που δεν τσαλακώνουν καθώς και τα τζιν μπορείτε να τα τακτοποιήσετε σε κάποιο ράφι της ντουλάπας σας. Τέλος, τα αξεσουάρ σας, όπως τσάντες, κασκόλ και ζώνες τοποθετήστε τα στο πάνω ράφι της ντουλάπας με βάση το χρώμα, το μέγεθος αλλά και τη χρήση τους.