Η σωστή τσάντα για εσάς

Πάντα μια ωραία τσάντα ολοκληρώνει ένα άψογο στυλιστικά look. Δυστυχώς, όμως, δε μπορούν όλες οι γυναίκες να υποστηρίξουν όλα τα μεγέθη και σχέδια τσαντών. Η τσάντα που θα διαλέξουμε πρέπει να ταιριάζει με το ύψος, τα κιλά, το χαρακτήρα, το στυλ μας και κυρίως με την οικονομική μας κατάσταση. Θα πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες για να βρούμε την κατάλληλη για εμάς τσάντα.

Αν δεν είστε ψηλή και λεπτή σαν την Κάμερον Ντίαζ καλύτερα να μη διαλέξετε μια τεράστια τσάντα που σίγουρα είναι πολύ εντυπωσιακή αλλά στη δική σας περίπτωση θα "χαλάσει" τη συνολική εικόνα του ντυσίματός σας. Καλώς ή κακώς ο σωματότυπος είναι αυτός που μας καθορίζει το μέγεθος της τσάντας που "επιτρέπεται" να κρατήσουμε και όχι το προσωπικό μας γούστο. Ουσιαστικά ο απαράβατος κανόνας είναι ότι το μέγεθος της τσάντας πρέπει να συμβαδίζει με τον όγκο του σώματός μας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που είστε λεπτή, η κατάλληλη για εσάς τσάντα είναι μια crossbody καθώς θα προσθέσει λίγο όγκο στην αδύνατη σιλουέτα σας.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε σημασία στο υλικό της τσάντας, το σχήμα και το χρώμα της. Διαλέξτε εντυπωσιακά χρώματα και μην κολλάτε στο καφέ και το μαύρο ενώ φροντίστε το λουρί να έχει μακρύ μήκος για να μπορείτε να το ρυθμίζετε όπως θέλετε. Το ιδανικό πάντως είναι να φτάνει η τσάντα στο ύψος της μέσης έτσι ώστε να δημιουργεί καμπύλες.

Αν έχετε παραπανίσια κιλά αλλά είστε ψηλή, μια μεγάλη τσάντα από μαλακό υλικό και με ιδιαίτερο σχήμα θα δημιουργεί ισορροπία στην τελική σας εικόνα. Επιλέξτε ένα πουγκί που θα σας κάνει σίγουρα να δείχνετε λεπτότερη ιδιαίτερα εάν είναι κατασκευασμένο από μαλακό υλικό έτσι ώστε να μη σας προσθέτει έξτρα όγκο. Απαγορευτικό είναι στην περίπτωση που έχετε παραπανίσια κιλά να κρατάτε μικρές τσαντούλες ακόμα κι αν πρόκειται για τη νυχτερινή σας έξοδο γιατί θα τονίσουν τα κιλά σας και σίγουρα δεν το θέλετε.

Αν ανήκετε στην κατηγορία σχήμα αχλάδι πρέπει να τραβάτε τα βλέμματα πάνω από τους γοφούς έτσι ώστε να μην παρατηρεί κάποιος τη μεγάλη περιφέρειά σας. Το αντίθετο ισχύει για τις γυναίκες με σχήμα μήλο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η τσάντα να φτάνει στο κάτω μέρος του σώματός σας που είναι και το δυνατό σας σημείο.

Τέλος, επιλέξτε τσάντες σύμφωνα με το πορτοφόλι σας και την προσωπικότητα σας. Οι κανόνες άλλωστε δεν είναι πάντα για όλους.