Natalie και Robert, 1981

Η Natalie Wood και ο σύζυγός της Robert Wagner φωτογραφίζονται στο σκάφος τους "Splendor", δύο εβδομάδες πριν την τραγωδία.

Την 29η Νοεμβρίου 1981, στις 8 το πρωί το άψυχο σώμα της Wood βρέθηκε να πλέει κοντά στο νησί Santa Catalina, ένα μίλι μακριά από το σκάφος στο οποίο η 43χρονη ηθοποιός, ο σύζυγός της και ο επίσης ηθοποιός Christopher Walken περνούσαν ολιγοήμερες διακοπές. Τη Δευτέρα ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για το θάνατό της, ο οποίος μέχρι πρότινος οφειλόταν σε ατύχημα. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, η Wood είχε πολλές ανεξήγητες μελανιές στα χέρια, τους καρπούς και το λαιμό της, γεγονός που δείχνει ότι τραυματίστηκε πριν πέσει στο νερό. Γι’ αυτό το λόγο τροποποιήθηκε το πιστοποιητικό θανάτου της κι από "τυχαίο πνιγμό" άλλαξε σε "πνιγμό και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες". Η υπόθεση άνοιξε ξανά το Νοέμβριο του 2011 μετά τη συνέντευξη του καπετάνιου του σκάφους, Dennis Davern, στο NBC, ο οποίος παραδέχτηκε ότι κατά την αρχική έρευνα είχε πει ψέματα στην αστυνομία και ότι εκείνο το βράδυ ένας καβγάς μεταξύ του Wagner και της Wood οδήγησε στο θάνατό της. 

To 2008 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Wagner με τίτλο "Ρieces of Μy Ηeart". Αναφερόμενος σε εκείνη τη μοιραία νύχτα είχε πει ότι είχε έναν έντονο καβγά με τον Walken, σε σημείο που έχασε την ψυχραιμία του και έσπασε ένα μπουκάλι κρασί πάνω στο τραπέζι, κάνοντας τη Wood να πάει στην καμπίνα της. Γύρω στα μεσάνυχτα πήγε στην καμπίνα και ανακάλυψε πως η γυναίκα του έλειπε.