Η αμερικανίδα σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα είναι ο λόγος που οι αμερικανοί γνώρισαν και αγάπησαν τη γαλλική κουζίνα αρχικά με το βιβλίο μαγειρικής που έγραψε "Mastering the Art of French Cooking" αλλά και μέσα από την εκπομπή της "The French Chef", η οποία έκανε πρεμιέρα το 1963.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της δημοσίευσε συνολικά 17 βιβλία μαγειρικής μεταξύ των οποίων το "Baking with Julia" το οποίο κυκλοφόρησε το 1996. Το 2002 η Child αποτέλεσε έμπνευση για το "The Julie/Julia Project" , το blog μαγειρικής της Julie Powell, το οποίο στη συνέχεια αποτέλεσε τη βάση για το βιβλίο "Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously". Η ιστορία της Julie Powell και της Julia Child έγινε γνωστή το 2009 μέσα από την ταινία "Julie & Julia" με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep.