Σκιά ματιών: μάθετε 5 τρόπους να τη χρησιμοποιείτε!

Οι σκιές δίνουν χρώμα, ζωντάνια, τονίζουν και διορθώνουν το σχήμα των ματιών. Θέλετε να μάθετε πέντε τρόπους να τη χρησιμοποιείτε; Ένας από αυτούς τους τρόπους σίγουρα θα είναι ο κατάλληλος για τα δικά σας μάτια!

Για το μακιγιάζ των ματιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια ή και περισσότε­ρες σκιές. Αν εφαρμοστεί μια μόνο σκιά, αποκτούν χρώμα, ζωντάνια, βάθος ή με­γαλύτερο όγκο ενώ αν τοποθετηθούν δυο ή τρεις αποχρώσεις, υπάρχει η δυνα­τότητα να βελτιωθεί και το σχήμα του ματιού. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να έχετε ένα σωστό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας τους κανόνες, τις βασικές αρχές που αφορούν τους τύπους των ματιών και τις ιδιότητες των χρωμάτων, δεν είναι δύσκολο να πετύχετε ένα όμορφο μακιγιάζ!

1ος τρόπος: Ζωντάνια, βάθος, μεγαλύτερος όγκος

Τοποθετήστε μια απόχρωση σκιάς σε όλο το κινητό τμήμα του βλεφάρου μέχρι την κόγχη και απλώστε σβήνοντας σταδιακά προς το τόξο του φρυδιού. Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο τα μάτια δείχνουν πιο ζωντανά με μεγαλύτερο βάθος και περισσότερο όγκο.

2ος τρόπος: Ανοδικά, απομακρυσμένα και με μεγαλύτερο μήκος

Η σκούρα σκιά σχηματίζει γωνία στην εξωτερική άκρη του ματιού. Με αυτό τον τρόπο δουλεύονται τρεις αποχρώσεις σκιάς, οι οποίες θα πρέπει να δημιουργούν χρωματική αρμονία. Στην εξωτερική άκρη του ματιού μια σκούρα σκιά σχηματίζει ανοδική γωνία. Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο τα μάτια φαίνονται ανοδικά, πιο απομακρυσμένα και με μεγαλύτερο μήκος.

3ος τρόπος: Βάθος στο βλέμμα και το ένα πιο κοντά στο άλλο

Τοποθετήστε μια σκούρα σκιά κοντά στην εσωτερική γωνία του ματιού κι έτσι το βλέμμα σας θα αποκτήσει βάθος και τα μάτια σας θα φαίνονται να είναι το ένα πιο κοντά στο άλλο.

4ος τρόπος: Αλλαγή μεγέθους, σχήματος, απομακρυσμένα και ανοδικά

Το κινητό βλέφαρο χωρίζεται νοητά σε τρία ίσα μέρη και τοποθετούνται δια­φορετικά χρώματα σκιών. Με αυτόν τον τρόπο επεμβαίνετε αισθητικά για ν' αλλάξετε το σχήμα του ματιού, να δείξετε ότι είναι απομακρυσμένα, μεγα­λύτερα ή ακόμα και ανοδικά. Το αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από τα χρώματα των σκιών που θα επιλέξετε.

5ος τρόπος: Μείωση απόστασης του φρυδιού

Ακριβώς πάνω στην κόγχη τοποθετήστε μια γραμμή με μια πιο σκούρα σκιά, η οποία αγκαλιάζει με καμπύλη το κινητό βλέφαρο και ενώνεται με την εξωτερική γω­νία. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά βάθος η κόγχη του ματιού και, αν η σκούρα σκιά σβήσει οριζόντια, μπορεί να μειώσει την απόσταση του φρυδιού από το μάτι στην περίπτωση που είναι μεγάλη.

Επιμέλεια-Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς