Αμφιλεγόμενο άρθρο της Vogue: Ήρθε το τέλος του μπούστου;

Η ερώτηση στις αναγνώστριες και οι αντιρρήσεις

Η βρετανική έκδοση της Vogue, έθεσε ένα άκρως γυναικείο ερώτημα, με προεκτάσεις βεβαίως και στο αντρικό φύλο: "Ήρθε το τέλος του μπούστου;"

Το περιοδικό ζήτησε, μέσω Twitter και μέσω ενός ποστ στο μπλοκ, τη γνώμη από τις αναγνώστριες για την προώθηση του προσεχούς τεύχους του Δεκεμβρίου με θέμα "Απεγνωσμένα αναζητώντας ένα μπούστο" της Kathleen Baird-Murray. Στο κομμάτι, αναπτύσσεται η θεωρία ότι το ντεκολτέ ίσως βγαίνει εκτός μόδας - η αρθρογράφος εμπνεύστηκε το θέμα όταν διαπίστωσε την έλλειψη των...ανορθωμένων συμπιεσμένων μπούστων με ειδικούς στηθόδεσμους, στις πασαρέλες και σε κόκκινα χαλιά. 

"Τι απέγινε το μπούστο;" ρωτά το περιοδικό, εστιάζοντας στους φιόγκους και στα πουκάμισα, μπλούζες και φορέματα με κλειστή λαιμόκοψη. "Το στήθος δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας για τους άντρες ή για οποιοδήποτε άλλο", σημειώνεται αλλά σύμφωνα με σχόλιο της Huffington Post το μπούστο, το ντεκολτέ ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, "αναφέρεται σε μέρος του σώματος και όχι σε μια τάση της μόδας που έρχεται και φεύγει. Δε μπορούν όλες οι γυναίκες να εξαφανίσουν το μπούστο τους απλά και μόνο επειδή ένα περιοδικό διακυρήσει τον 'αφανισμό' του επειδή είναι εκτός μόδας", σχολιάζει η εφημερίδα. 

Η ερώτηση, πυροδότησε μια σειρά από αρνητικά σχόλια για το ότι το περιοδικό θέτει ως θέμα μόδας το γυναικείο στήθος. Η αρθρογράφος, υπερασπιζόμενη το κείμενό της εξηγεί ότι το άρθρο της εστιάζει στους σχεδιαστές μόδας και όχι στο μέγεθος του στήθους. "Για να το ξεκαθαρίσουμε, η ιστορία με το μπούστο δεν αφορά στο μέγεθος του στήθους, μεγάλο ή μικρό, για το αν είναι 'in' ή 'out'", γράφει η Baird-Murray. 

Ωστόσο, παρά την "απολογία" της Murray, η Huffington Post επιμένει: "το άρθρο μπορεί να εστιάζει στους σχεδιαστές μόδας, αλλά ρωτά τους αναγνώστες να ψηφίσουν αν μέρη του σώματος έχουν 'τελειώσει', αξιώνοντας από αυτούς να βάλουν ταμπέλα στο μεγάλο στήθος για το αν αυτό είναι hot ή όχι. Το γκάλοπ είναι προβληματικό σε μια βιομηχανία που αποκλείει τις plus size γυναίκες από τις πασαρέλες, τις διαφημίσεις κ.α.".