Καλέστε την οικογένεια και τους φίλους το Σαββατοκύριακο για φαγητό και εντυπωσιάστε τους με αυτή τη συνταγή του allrecipes.com για λαζάνια, για 12 άτομα.
Υλικά
150 γρ γλυκό ιταλικό λουκάνικο
115 γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
25 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
800 γρ ντομάτα κονκασε (ψιλοκομμένη κονσέρβας)
170 γρ ντοματοπελτέ
120 γρ χυμό ντομάτας κονσέρβα
40 ml νερό
8 γρ ζάχαρη λευκή
φιλαράκια βασιλικό, μαϊντανό και μάραθο
αλάτι, πιπέρι, ιταλικά καρυκεύματα
4 φύλλα λαζάνια
150 γρ τυρί ricotta
115 γρ mozzarella κομμένη σε λεπτές φέτες
20 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, τον χυμό και το νερό και ρίχνουμε μέσα τα καρυκεύματα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και ένα κουταλάκι αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει, για μιάμιση ώρα περίπου.
Βράστε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα τα λαζάνια. Βράστε τα για περίπου 10 λεπτά και σουρώστε τα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί riccota, το αυγό, λίγο μαϊντανό και μισό κουταλάκι αλάτι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα ταψί 22Χ33, στρώστε κάτω μια δόση από τον βρασμένο κιμά, σχεδόν ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού.
Απλώστε από πάνω όσα φύλλα λαζάνια χρειαστεί και πάνω από τα λαζάνια, μια στρώση από το μείγμα με τη riccota και το 1/3 της mozzarella.
Απλώστε άλλο ενάμιση φλιτζάνι κιμά πάνω από τα τυριά και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Συνεχίστε άλλη μια φορά με τις στρώσεις, βάζοντας πάλι λαζάνια κτλ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και πασπαλίστε από πάνω με την τριμμένη παρμεζάνα και τη mozzarella.
Σκεπάστε προσεκτικά με αλουμινόχαρτο- να μην αγγίζει τα τυριά- και ψήστε για 25 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 25'.
Αφήστε το ταψί να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν κόψετε και σερβίρετε τα λαζάνια.