ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή: Για 6-8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 50 - 65 λεπτά
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερό
Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 λεμονόκουπα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη μαστίχα, το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχω λιώσει το μπέικιν πάουντερ. Αφήνω τα υλικά έτσι μέσα στο μπολ σκεπασμένα με μια πετσέτα για περίπου δύο ώρες. Μετά τα ανακατεύω όλα πολύ καλά για ενωθούν μεταξύ τους.
Βάζω λίγο λάδι σε ένα ταψί και το απλώνω καλά. Βάζω μέσα στο ταψί το μείγμα, χαράζω το γλυκό σε κομμάτια και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά. Ετοιμάζω το σιρόπι. Βγάζω το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και μετά το σιροπιάζω με το σιρόπι ζεστό.
Σημείωση: Σερβίρω το γλυκό σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό μαστίχα!