ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή: Για 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 50 - 60 λεπτά
Υλικά για τη ζύμη της τάρτας
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια μαργαρίνη
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση της τάρτας
300 γραμμάρια χοντροκομμένη φέτα
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
2 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, λίγη πάπρικα γλυκιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας σε μια λεκάνη. Βάζω λίγο αλεύρι πάνω στον πάγκο και απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη.
-
Ανάβω το φούρνο στους 160 βαθμούς. Λαδώνω μια ταρτιέρα και απλώνω επάνω τη ζύμη. Τρυπάω την τάρτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη βάζω να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά. Αφήνω την τάρτα να κρυώσει λιγάκι.
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη γέμιση της τάρτας πολύ καλά. Τα απλώνω πάνω στην ψημένη ζύμη και βάζω την τάρτα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.